Ισραήλ (το) 1. αυτό που ξεχωρίζει, μοναδικό, «μια πολιτισμένη χώρα μέσα σε μια θάλασσα οπισθοδρόμησης είναι αναπόφευκτα Ισραήλ στην περιοχή της»2. αυτό που αντέχει, ανθεκτικό, «δεν έχω δει άλλον μποξέρ που να είναι τόσο Ισραήλ στις γροθιές των αντιπάλων του».

Η ιστορία του κράτους του Ισραήλ είναι πρώτα και πάνω από όλα μια ιστορία επιθέσεων από τους γείτονές του και τους τρομοκράτες που αυτοί χρηματοδοτούν. Ή, για να το πω πιο σωστά, μια ιστορία αντοχής στις επιθέσεις αυτές. Η με διαφορά πιο πολιτισμένη, δημοκρατική και προοδευτική (το 1969 είχε γυναίκα πρωθυπουργό... πώς να μην τη μισούν οι υπόλοιποι της περιοχής) χώρα της περιοχής είναι, από τότε που υπάρχει, ο στόχος των χωρών που την περικυκλώνουν και των βαρβαρικών τρομοκρατικών οργανώσεων, που με κάθε τους χτύπημα αποδεικνύουν ότι όποιος είναι στ’ αλήθεια (και όχι στα αριστερά παραμύθια) προοδευτικός και πολιτισμένος δεν μπορεί παρά να στηρίζει τον αγώνα που σχεδόν 80 χρόνια τώρα δίνει το κράτος του Ισραήλ για να υπάρχει.

Κι αυτό γιατί οι τυφλωμένοι από το θρησκευτικό μίσος αντίπαλοί του δεν επιτίθενται μόνο στο Ισραήλ. Επιτίθενται σ’ αυτά που το Ισραήλ αντιπροσωπεύει στην περιοχή: την πρόοδο και τον πολιτισμό. Οσοι προτιμάμε τη δημοκρατία και την πρόοδο έχουμε κάθε συμφέρον το Ισραήλ να νικήσει για άλλη μια φορά το σκοτάδι της βαρβαρικής οπισθοδρόμησης.

Λογικό...

Εννοείται πως ο σκοταδιστής, οπισθοδρομικός και αντιδημοκρατικός «προοδευτικός» κόσμος της χώρας στηρίζει τους βάρβαρους τρομοκράτες ή (οι πιο πονηροί) σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε άλλη μια προσπάθεια εξαφάνισης του κράτους του Ισραήλ και εξόντωσης των Εβραίων. Και είναι λογικό. Κάθε εχθρός της δημοκρατίας και της προόδου δεν μπορεί παρά να είναι φίλος τους.

Στη θέση μας με ποπ κορν

Ο τσακωμός του προέδρου του Πολάκη με τον δήμαρχο του Βόλου με υποχρεώνει να τοποθετηθώ, αφού πιστεύω ότι πρόκειται για μια από αυτές τις περιπτώσεις στις οποίες κανείς είναι υποχρεωμένος να διαλέγει πλευρά. Γι’ αυτό κι εγώ, που θέλω πάντα να είμαι απέναντι στον χυδαίο λαϊκισμό και την τοξικότητα, παίρνω θέση: με το ποπ κορν. Σταθερά και αταλάντευτα.

Μεσάζοντες

Ανυπολόγιστη η υπηρεσία που προσφέρουν στον Μπέο όσοι αναπαράγουν τις ανοησίες του για να τις καταγγείλουν. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν το ανόητο μήνυμά του σε όποιον μπορεί να γοητευτεί από ανόητα μηνύματα. Εκείνοι νομίζουν ότι είναι καταγγέλλοντες, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι ντελιβεράδες του.