Κύπρος (η) 1. νησί που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου «τριήμερες διακοπ... τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης» 2. διχοτομημένος, διχασμένος «μετά την εκλογή Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει Κύπρος» 3. αυτό το οποίο αγνοεί εντελώς ο ηγέτης της ελληνικής Αριστεράς «νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα το οποίο να μην είναι Κύπρος για τον Κασσελάκη»

Η επίσκεψη του Στέφανου του Κασσελάκη στην Κύπρο αποδεικνύει ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μετατρέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σατιρικό υπερθέαμα αλλά και ότι δεν πρόκειται να αφήσει μέρα να πάει χαμένη. Ετσι, μετά τη σπαρταριστή παράσταση στο σπίτι της θείας του βoυλευτή Μεϊκόπουλου στον Βόλο, όπου πήρε το φτυάρι για μια φτυαριά «όχι για το σόου, αλλά για να δείξουμε τον εθελοντισμό» (δηλαδή για το σόου του εθελοντισμού), επισκέφθηκε τη Μεγαλόνησο. Εκεί, σε αντίθεση με άλλους Ελληνες καλλιτέχνες που πάνε για αρπαχτές, παρουσίασε ένα εντελώς καινούργιο νούμερο: την κατάθεση στεφάνου από πολιτικό που είναι και πολύ άσχετος για να ξέρει και πολύ τεμπέλης για να κάτσει να μάθει. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά σπαρταριστό και αντάξιο ενός σίκουελ της ταινίας «Της Κακομοίρας» με τίτλο «Ο γοητευτικός αδερφός του Ζήκου».

Νεράκι

Εννοείται πως ο γοητευτικός Στέφανος, μετά από έναν μικρό μονόλογο για το Κυπριακό που έμαθε και απήγγειλε στους δημοσιογράφους (οι οποίοι κακώς δεν τον χειροκρότησαν, οι μαθητές χρειάζονται ενθάρρυνση στα πρώτα τους βήματα), δεν δέχτηκε ερωτήσεις. Και πολύ καλά έκανε αφού οι ερωτήσεις υποχρεώνουν σε απαντήσεις και οι απαντήσεις προϋποθέτουν κατανόηση.

Και παράνομο και ανήθικο

Δεν ξέρω αν το βίντεο του Βουλγαράκη στο οποίο διαφημίζει την οδήγηση δικύκλου χωρίς κράνος είναι μια απόπειρα σαμποτάζ του ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετέχει ή αποτέλεσμα της συνήθους αλαζονικής συμπεριφοράς κάποιων πετυχημένων (έστω και στα παλιά τα χρόνια) πολιτικών. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για κάτι παράνομο, το οποίο ως τέτοιο (και σύμφωνα με τη λογική του ανθρώπου που μας πρωτοείπε πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό) δεν μπορεί παρά να είναι και ανήθικο.

Λάμψη

Εχουν περάσει πάνω από δύο 24ωρα από τη συνάντηση του γοητευτικού Στέφανου με τον Αποστόλη τον Γκλέτσο και ακόμα φοβάμαι να δω το βίντεο, με τον ίδιο τρόπο που φοβάμαι να κοιτάξω τον ήλιο: υπάρχει ένα όριο στη λάμψη που μπορούν να αντέξουν τα μάτια πριν πάθουν κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά.