σεξισμός (ο) 1. η πεποίθηση ότι ένα από τα δύο φύλα είναι ανώτερο από τα άλλα, «είναι τοσο σεξιστής που δεν αντέχει στην ιδέα τα παιδιά του να μην είναι αγόρια», 2. διάκριση με βάση τη φυλή ή το φύλο, που όμως δεν ενοχλεί τους αυτοαποκαλούμενους προοδευτικούς πολίτες της Αριστεράς, «σύντροφοι, θα με ενοχλούσε αν άκουγα κάποιον να λέει ότι δεν θέλει να μεγαλώσει κορίτσια, αλλά όταν το λέει ο Στέφανος είναι σεξισμός και τίποτα περισσότερο».

Νομίζω έχω γράψει για τον σεξισμό ως ταμπέλα που κολλούν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί συμπολίτες σε οποιαδήποτε κριτική ενοχλεί μια γυναίκα και την πολιτική ατζέντα της. Σήμερα θα γράψω για τον πραγματικό σεξισμό, αυτόν που απροκάλυπτα εξέφρασε ο νέος ηγέτης της ελληνικής Αριστεράς, ο γοητευτικός Στέφανος, ο οποίος στη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη είπε ότι «ο Τάιλερ και εγώ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας, θα θέλαμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία, με παρένθετη μητέρα, γιατί θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά». Παρότι πρόκειται για φράση τόσο σεξιστική ώστε να φτάνει μέχρι και να περιγράφει τη γυναίκα ως εργαλείο τεκνοποίησης, ο μπροοδευτικός κόΖμος της χώρας παρέμεινε ως επί το πλείστον ασυγκίνητος, γεγονός που όμως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει καθόλου. Οταν έχεις μάθει να επικαλείσαι τον σεξισμό εκεί που δεν υπάρχει, είναι αναμενόμενο να αδιαφορείς για τις περιπτώσεις στις οποίες κυριαρχεί. 

Ανάδρομος 

Είναι τέτοια η ταχύτητα της μετατροπής του μεγαλύτερου κόμματος της ελληνικής Αριστεράς -του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ- σε κάτι μεταξύ πρωινάδικου και μεσημεριανάδικου που δεν αποκλείεται η επόμενη εσωκομματική σύγκρουση που θα έχουν μπροστά τους οι σύντροφοι να αφορά τις απόψεις για το πιο ζώδιο είναι περισσότερο συμβατό με τον μαρξισμό. 

Δεδομένος προεδρικός ναρκισσισμός 

Στην περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται τη διεύρυνση της οικογένειάς του κυριαρχεί και η βαριά ναρκισσιστική αντίληψη που περιγράφει τα παιδιά ως κενά δοχεία, των οποίων ο προορισμός είναι να διαιωνίσουν την προσωπικότητα των γονιών τους. Μόνο που ο ναρκισσισμός του γοητευτικού Στέφανου είναι τόσο δεδομένος, ώστε το μόνο που εκπλήσσει να είναι που δεν έχει επιλέξει και για τα δύο αγόρια το όνομα Στέφανος. 

Βιασύνη 

Πολλοί συμπολίτες, ανάμεσά τους και εγώ, βιαστήκαμε να κοροϊδέψουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σύντροφο Ανδρουλάκη, επειδή όταν βλέπει κάπου γραμμένο το Huawei εκείνος το διαβάζει «Χουβέι» και μετά το λέει και φωναχτά. Δεν σκεφτήκαμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιεί αποκλειστικά συσκευές της Απλέ.