Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, στις δηλώσεις Κασσελάκη, ο οποίος ανέφερε ότι θέλει δύο παιδιά με τον Τάιλερ μέσω παρένθετης μητέρας.

Η κ. Ακρίτα έχοντας υιοθετήσει η ίδια παιδί, αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Άποψή μου - μέσα από την προσωπική μου εμπειρία - είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας, έτσι ώστε να γίνουν γονείς όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγαπητέ Στέφανε. Στην συνέντευξη σας ακουσα ότι ο σύντροφος σας κι εσείς σκοπεύετε να γίνετε γονείς μέσα από το θεσμό της παρένθετης μητέρας. Με όλο τον σεβασμό στην επιλογή σας - και στην γονεϊκή επιλογή όλων των ανθρώπων - υπάρχουμε κι εμείς, οι μητέρες υιοθετημένων παιδιών, που δίνουμε χρόνια ολόκληρα αγώνα για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας και να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα παιδιά που τη στερούνται. Άποψή μου - μέσα απο την προσωπική μου εμπειρία - είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας, έτσι ώστε να γίνουν γονείς όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια. Δεν πειράζει, ας μη μάς μοιάζει το παιδί μας. Δεν έγινε και τίποτα. Γνώμη μου. Την πετάτε ή την κρατάτε.»