Σε λογικές που «παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας» αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο X, με την οποία σχολίασε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη πως θέλει να αποκτήσει οικογένεια με τον σύντροφό του Τάιλερ Μπακμπέθ.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε τον τρόπο που θα κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του. Μιλώντας στους «Πρωταγωνιστές», ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα ήθελε να κάνει παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας και μάλιστα να είναι δύο αγόρια, των οποίων έχει επιλέξει και τα ονόματα: Απόλλωνας και Ηλίας. 

Η παραπάνω δήλωση, λοιπόν, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Πλεύρη, ο οποίος προχώρησε στο παρακάτω σχόλιο, αναρτώντας παράλληλα τη δήλωση Κασσελάκη: «Πλήρης άγνοια ηθικών κανόνων ΙΥΑ (σ.σ. Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής), καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών, π.χ. χρώμα ματιών, ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες. Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας».