Φαίνεται πως συνεχίζει τις στρατηγικές του κινήσεις για έναν ΣΥΡΙΖΑ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης καθώς σήμερα, Δευτέρα, με ανάρτησή του ανακοίνωσε πως προχωράει στη διαμόρφωση «think tank» του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας ως συντονίστρια ακόμα μία, όπως έδειξαν τα λεγόμενά του, προσωπική του επιλογή, η οποία δεν είναι άλλη από τη Διάνα Βουτυράκου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής Δυτικής Αττικής στις εθνικές εκλογές.

Με τα καλύτερα λόγια στη Διάνα Βουτυράκου είχε αναφερθεί και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε γράψει στο X: «Είναι Ιδρύτρια της Unique Minds. Το 2018 κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής».

Τα «think tank» και η Διάνα 

Ο κ. Κασσελάκης, όπως εξήγησε, επιδιώκει αυτά τα «think tank» να αποτελούν «μικρές ομάδες εμπειρογνωμόνων ανά θεματική, με συγκεκριμένη εξειδίκευση», οι οποίες θα συμβάλλουν στη δουλειά των τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, έδωσε και ένα «τυράκι», επισημαίνοντας πως αυτές οι ομάδες θα έρχονται σε άμεση επικοινωνία μαζί του. 

Στη συνέχεια, έπλεξε και το εγκώμιο της Διάνας, την οποία, όπως είπε, γνώρισε τον Μάιο -μάλλον στις εθνικές εκλογές μιας και οι δυο τους τότε ήταν υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- και συμπλήρωσε: «Συνειδητοποίησα ότι είναι μια εξαιρετική επιστήμονας με βαθιά ενσυναίσθηση. Η Διάνα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω στα στελέχη του μέλλοντος. Και θα είναι από εδώ και πέρα στην πρώτη γραμμή ανάδειξής τους μαζί μου». 

Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης μοιάζει να έχει ήδη αρχίσει να χτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει στο μυαλό του λες και δεν συμβαίνει τίποτα έξω και μέσα στο κόμμα του, όμως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει, όσο και αν το αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι, τις επίμονες εσωκομματικές φωνές που ζητούν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, αλλά και τις φωνές που ακόμα δεν έχουν ακούσει μία σοβαρή και ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση από τον ίδιο.