Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε η Διάνα Βουτυράκου, συντονίστρια των δεξαμενών σκέψης του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την παιδεία και τα μη κρατικά πανεπιστήμια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Σε αυτήν υποστήριξε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη έχουν αποτύχει, ξεχνώντας βέβαια τις σπουδές του Στεφάνου Κασσελάκη στις ΗΠΑ. 

Πιο συγκεκριμένα το προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Η Διάνα Βουτυράκου αφού υποστήριξε ότι ο τίτλος του νομοσχεδίου «ελεύθερο πανεπιστήμιο» είναι προσβλητικός(!) όρος για τα ΑΕΙ, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και εξέφρασε την άποψη ότι τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη απέτυχαν: «Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι ένα σύστημα που σε όλο τον κόσμο δείχνει να αποτυγχάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Προφανώς η συντονίστρια των δεξαμενών σκέψης του κόμματος θα ξέχασε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σπούδασε στο Wharton School of Business στις ΗΠΑ, το οποίο είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και το οποίο μάλιστα αξιολογείται ως ένα από τα κορυφαία στο είδος του παγκοσμίως. Εδώ βέβαια το ξεχνάει και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είναι επίσης αντίθετος στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα. Φυσικά το ερώτημα είναι, εφόσον τα ιδιωτικά ΑΕΙ αποτυγχάνουν, για ποιο λόγο έφυγαν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν σε αυτά πολλοί νυν και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή και μέλη των οικογενειών τους. Όπως επίσης γιατί οι περισσότερες χώρες του πλανήτη φιλοξενούν τα «αποτυχημένα» ιδιωτικά ΑΕΙ, με θλιβερή εξαίρεση την Ελλάδα. Η ίδια βέβαια διευκρίνισε ότι έκανε μεταπτυχιακό σε δημόσιο πανεπιστήμιο της Γερμανίας. 

Στην συνέχεια η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος και υποβαθμίζει την παιδεία ενώ υποστήριξε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τα ιδιωτικά ΑΕΙ χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις, στερώντας έτσι πόρους από τη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες των φοιτητών ενώ σε σχετική ερώτηση για τις πορείες και τις καταλήψεις, εξέφρασε την ελπίδα να αναβιώσει το περίφημο φοιτητικό κίνημα, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, πρέπει να βρει υποστήριξη από όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιότητας.