Η έλλειψη σοβαρών στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την Διάνα Βουτυράκου κυριολεκτικά στο παιδί για όλες τις δουλειές στο κόμμα. Και μπορεί στην Κουμουνδούρου να την έχουν αποθεώσει και να την προβάλλουν με κάθε ευκαιρία επειδή κέρδισε ένα διαγωνισμό ρομποτικής, ωστόσο στον κομματικό μηχανισμό ήδη άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες. 


Η Διάνα Βουτυράκου ήταν πραγματικά ένα πρόσωπο που διαφημίστηκε ίσως όσο κανένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρξε μια επικοινωνιακή σανίδα σωτηρίας για τον Αλέξη Τσίπρα που τελευταία στιγμή έκανε στροφή στην.. αριστεία που τόσο χλεύασε το κόμμα του. Έτσι είδαμε την νεαρή απόφοιτο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο λεγόμενο «Think Tank» του Αλέξη Τσίπρα, έπειτα εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, έπειτα εντάχθηκε και στα ψηφοδέλτια του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές και τέλος ο Στέφανος Κασσελάκης την όρισε συντονίστρια των δεξαμενών σκέψης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ της ανέθεσε τη συλλογή βιογραφικών για τη δημιουργία του νέου «Think Tank», αφού το προηγούμενο διαλύθηκε μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ωστόσο μπορεί η Κουμουνδούρου να διαφήμισε την Διάνα ως ένα είδους παιδί θαύμα και να της ανέθεσε σχεδόν.. τα πάντα, ωστόσο οι πρώτες γκρίνιες δεν άργησαν να φανούν. Η επιτυχημένη ηλεκτρολόγος μηχανικός διαμένει και εργάζεται μόνιμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Μόναχο της Γερμανίας. Το πρόβλημα είναι ότι με τόσα καθήκοντα (έχει εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα ενώ προηγουμένως ήταν υποψήφια στην Δυτική Αττική) δέχεται ασταμάτητα προσκλήσεις από τις κομματικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα λόγω της φύσης των καθηκόντων της, ωστόσο έρχεται σε δύσκολη θέση διότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα καλέσματα. Παράλληλα ασκεί τα κομματικά της καθήκοντα από το εξωτερικό, με ο τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις επαφές και τις ζυμώσεις εντός κόμματος. 


Ίσως κάποιος εκεί στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να τους μάθει τι σημαίνει καταμερισμός εργασίας καθώς και η λαϊκή ρήση ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Διότι καλές οι επιστημονικές περγαμηνές αλλά αυτό δεν σε μετατρέπει αυτομάτως σε αυθεντία στα κοινά, ιδίως όταν λείπει η εμπειρία, ούτε σε κάποιο «πολυεργαλείο» της πολιτικής. Άλλωστε η υπερέκθεση με την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη αυτήν τη στιγμή ίσως είναι καταστροφική για μία πολλά υποσχόμενη πολιτικό στην αριστερά, διότι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ κρέμεται από μια κλωστή.