Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των βουλευτών που έχει παραπέμψει στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Φίλη να συνεχίζει το μπαράζ δηλώσεων κατά του Στέφανου Κασσελάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Η πλευρά των «προεδρικών» χρεώνουν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανος να ασκήσει αντιπολιτευτικό λόγο, στα στελέχη που «βγήκαν στο αντάρτικο», καθώς ο πρόεδρος αντί να ασχολείται με το πώς θα αρθρώσει πολιτικό λόγο, ασχολείται με το να συμμαζέψει τα εσωτερικά του κόμματος.

Η κριτική αυτή είναι μάλλον κάπως αδόκιμη, καθώς κατά τον Νίκο Φίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δείξει ίχνος πολιτικής σκέψης, με τον τελευταίο να αναλώνεται σε μια lifestyle-ίστικη εικόνα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου η προσωπική ζωή του προέδρου του. Πάντως για να λέμε και τα θετικά, ο Νίκος Φίλης θα πρέπει να του αναγνωρίσει ότι δεν έχει μείνει lifestyle εκπομπή που να μην ασχολείται με τον Κασσελάκη: από τις πρωινές, τις μεσημεριανές, καθώς και τις βραδινές, άπασες ασχολούνται με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα εάν αυτό τον καθιστά «τηλέ-μαϊντανό», αυτό είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο». Δεν μπορεί κάποιος να τα έχει όλα σε αυτή τη ζωή! 

Η δήλωση Φίλη

Χρήστος Κούτρας: «Η πλευρά των "προεδρικών" λέει ότι η αντιπολίτευση δεν υπάρχει, γιατί εσείς -και εσείς προσωπικά και άλλα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ- δεν έχετε αποδεχτεί την εκλογή Κασσελάκη και το γεγονός ότι ο κύριος Κασσελάκης είναι ο πρόεδρος. Και ο πρόεδρος αντί να ασχολείται με αυτά τα θέματα, ασχολείται με το να διαγράψει εσάς, με το να μαζέψει το κόμμα, με το να μαζέψει όλες τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Νίκος Φίλης: «Ο κύριος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος και είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι σαφές. Το θέμα είναι ότι κάνει πολιτική επί δυο-τρεις μήνες τώρα, με βάση την προσωπική του ζωή, όχι με τα προβλήματα των ανθρώπων. Πότε παντρεύεται, πότε λέει "ευχαριστώ την οικογένειά μου, γιατί αυτή μου έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ" και αναφέρεται ονομαστικά στα μέλη της οικογένειάς του, εμφανίζει τον εαυτό του σε ένα ριάλιτι. Πότε δείχνει τη βέρα στο δεξί... Είναι δυνατόν να εμπνεύσει κανείς και να κάνει αντιπολίτευση; Δεν μπορεί. Προχθές έκανε μια δήλωση -με ένα τουίτ- διέγραφε τον Βίτσα, τον Σκουρλέτη και εμένα, σε συνέχεια της διαγραφής του Τζουμάκα. Την ίδια ημέρα, ο Μητσοτάκης αγκάλιαζε τον Νετανιάχου. Μια κουβέντα δεν μπορούσε να πει για την Αμερική, για το θέμα αυτό; Για το Παλαιστινιακό, για το Μεσανατολικό; Για την σφαγή, για την ανάγκη ειρήνευσης;»

Χρήστος Κούτρας: «Είναι ακατάλληλος για πρόεδρος ο κύριος Κασσελάκης;;»

Νίκος Φίλης: «Εγώ λέω ότι η μέχρι στιγμής παρουσία του, είναι μια παρουσία που ταυτίζεται με την προβολή της προσωπικής του ζωής και όχι με την ενασχόληση με τα προβλήματα του κόσμου».