Η υπομονή των «προεδρικών» στα στελέχη των συνιστωσών δείχνει να έχει τελειώσει, καθώς ο Γιώργος Τσίπρας τους καλεί να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αυτή είναι η μόνη τίμια στάση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Τους κατηγορεί επίσης για σκοπούμενη πρόκληση ζημιάς στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ούτως ώστε να πάρουν μαζί τους στον νέο κόμμα το οποίο ετοιμάζουν, όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους μαζί τους.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς κατηγορεί η μια πλευρά την άλλη για μηχανορραφίες και πλεκτάνες, διότι κατά πάσα πιθανότητα έχουν και οι δυο δίκιο: η μια πλευρά προσπαθεί να εξοντώσει την άλλη εδώ και πολλά χρόνια, ακόμη κι ενώ είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Απλώς τώρα που καταρρέει το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνουν όλα στη φόρα. Οι επόμενες ημέρες θα έχουν ακόμη περισσότερο «ξεκατίνιασμα», καθώς με βία βγάζει τον Οκτώβριο ο ΣΥΡΙΖΑ, με την σημερινή του μορφή. Για να δούμε!

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δημήτρης Τάκης: «Ο κύριος Δρίτσας χθες και ο κύριος Κατσαρός σήμερα στο Mega, ζήτησαν από τον κύριο Κασσελάκη -ο ένας γραπτώς, ο άλλος με τηλεοπτική του συνέντευξη- να φύγει, "να μας αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάει να κάνει ένα άλλο κόμμα". Ζητάνε να φύγει γιατί εξαπάτησε τους ψηφοφόρους, επειδή οι ψηφοφόροι έκαναν λάθος που τον ψήφισαν και διάφορα άλλα τέτοια ωραία. Ένα σχόλιο θα θέλαμε».

Γιώργος Τσίπρας: «Είναι προφανές ότι αυτό το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας αυτή τη στιγμή, είναι ότι δεν υπάρχει αποδοχή της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και της εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μόλις πριν από ένα μήνα. Δηλαδή δεν αποδέχονται την εκλογή. Είναι πολύ σοβαρό αυτό το θέμα. Δεν είναι ότι έχει περάσει ένας χρόνος, έχει δείξει δείγματα γραφής τέτοια, ότι συμβαίνει κάτι άλλο, κορόιδεψε τον κόσμο και τα λοιπά. Από την πρώτη ημέρα, περίμεναν τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ώστε να του χρεώσουν την όχι πολύ καλή καταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές -ειδικά στον πρώτο γύρο, αυτό που περιμέναμε δηλαδή- και μετά ξεκίνησε η ομοβροντία. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει μια στρατηγική να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημιά, στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Διότι προφανώς σκοπεύουν να αποχωρήσουν. Αυτό αντιμετωπίζεται με διαζύγιο, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Χριστίνα Κοραή: «Τους καλείτε να φύγουν τώρα, για να σταματήσει και αυτή η φθορά;»

Γιώργος Τσίπρας: «Εφόσον οι ίδιοι λένε ότι έχουν αποφασίσει να φύγουνε -έχει ανακοινωθεί ήδη και το όνομα του νέου κόμματος- το τίμιο θα ήταν να αποχωρίσουν οι ίδιοι. Δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε διαδικασίες».

Χριστίνα Κοραή: «Θα μπορούσε μια παρέμβαση Τσίπρα να βοηθήσει στο να εξομαλυνθούν όλα αυτά και τα διαζύγια να γίνουν με βελούδινο τρόπο;»

Γιώργος Τσίπρας: «Εγώ το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω, είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μπορεί να χάρηκαν από την αποχώριση του Αλέξη Τσίπρα, ζητάνε σήμερα την παρέμβασή του. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο, νομίζω αυτό είναι αρκετό».