Σε αυτές τις σκληρές δηλώσεις προέβη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Ερωτηθείς για την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας μέσω μιας ανακοίνωσης στο Twitter/X του Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι από τις πέντε γραμμές της δήλωσης του προέδρου, οι τέσσερεις ήταν λάθος, ενώ κάποια από τα πράγματα που είπε, δεν ήταν έξυπνα, στοχεύοντας έτσι το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, στους οποίους αποδίδει τη σύνταξη της εν λόγω ανακοίνωσης. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά απαιτεί από τον Στέφανο Κασσελάκη και το περιβάλλον του, να του ζητήσουν εκείνοι συγγνώμη, καθώς υποστηρίζει ότι έχει μια ιστορία στο κόμμα και στην κοινωνία, η οποία θα πρέπει να γίνει σεβαστή. Ενδιαφέρουσα δεν είναι η αξίωση του Δημήτρη Βίτσα ως τέτοια, αλλά το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνεται σε τι ανθρώπους απευθύνεται. Αν περιμένει ότι θα του ζητήσουν συγγνώμη εκείνοι που απαίτησαν -και σχεδόν πήραν- το κεφάλι του επί πινακίου, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος. 

Η δήλωση Βίτσα

Άννα Λιβαθυνού: «Σας έδειξε την πόρτα, θεωρείτε, ο κύριος Κασσελάκης με αυτήν την κίνησή του για διαγραφή προς εσάς;»

Δημήτρης Βίτσας: «Κατ' αρχάς για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι δυστυχώς ο πρόεδρος του κόμματος, δεν ξέρει το καταστατικό. Δηλαδή από την αρχική του δήλωση - από τις πέντε γραμμές, μόνο η μια είχε βάση: αυτή που έλεγε ότι "παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας". Όλα τα άλλα ήταν λάθος και αντι-καταστατικά. Και μερικά πράγματα δεν ήταν και έξυπνα. Δηλαδή "κατέβηκαν από το τρένο", είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το δικό του το κύρος κάτι αντίστοιχο, δεν σημαίνει ότι μπορούμε όλοι να το χρησιμοποιούμε».

Γιώργος Κακούσης: «Τα έχει γράψει ο ίδιος πιστεύετε;»

Δημήτρης Βίτσας: «Όχι. Πιστεύω ότι δεν το έχει γράψει ο ίδιος. Αλλά δεν έχει και καμιά σημασία».

Γιώργος Κακούσης: «Ποιος του το έγραψε;»

Δημήτρης Βίτσας: «Δεν πιστεύω ότι έχει καμιά σημασία».

Γιώργος Κακούσης: «Όχι, έχει μια σημασία».

Δημήτρης Βίτσας: «Έχει και διευθυντή του γραφείου, έχει και υπεύθυνη γραφείου τύπου, μπορεί να συνεργάστηκαν για να την φτιάξουν (σ.σ. τη δήλωση)».

Γιώργος Κακούσης: «Συναινέσεις έχει αναζητήσει ο πρόεδρος; Έχει σηκώσει το τηλέφωνο, να πάρει κανέναν άνθρωπο και να του πει "όταν θα έρθω στην Αθήνα, θέλω να σε βρω Παύλο / Ευκλείδη / Έφη / Δημήτρη", έχει μιλήσει με κανέναν να αναζητήσει έναν τρόπο, να εκτονωθεί όλο αυτό;»

Δημήτρης Βίτσας: «Εγώ ξέρω ότι αυτά τα πράγματα λύνονται διαφορετικά: βγαίνω και κάνω δημόσια εγώ κριτική "ο Βίτσας είπε βλακείες" λέω για παράδειγμα, φωνάζω τον Βίτσα, κάνουμε μια συζήτηση και παίρνω της αποφάσεις μου. Δεν φωνάζουμε το τίποτα και "εγώ και το μαξιλάρι μου" παίρνουμε αποφάσεις για μέλη του κόμματος -εγώ θα έλεγα να ήμασταν απλά μέλη- όμως νιώθω ότι έχουν μια επιρροή στην κοινωνία και το κόμμα και τι νομίζω; Ότι θα φοβηθούνε; Δηλαδή, πιστεύει κανένας ότι μπορεί να φοβηθώ εγώ και να πάω να ζητήσω συγγνώμη; Ίσα-ίσα, εγώ απαιτώ να μου ζητήσει συγγνώμη. Να μου ζητήσουν συγγνώμη, όλοι αυτοί. Πέρα από το γεγονός ότι έχω μια ιστορία μέσα στο κόμμα, αλλά και μέσα στην ίδια την κοινωνία. Θα πρέπει να γίνει σεβαστή».