Νεά πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης το βράδυ της Τρίτης, σημειώνοντας πως το σχέδιό του είναι η «μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν». Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε στην τηλεόραση του Κόντρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς, θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ψηψοφόρους προς το ΚΚΕ. Σημείωσε δε πως το κόμμα «με επικεφαλής τον Τσίπρα κέρδισε ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη «εκπονήθηκε από βασικούς συνεργάτες του και οικονομικούς παράγοντες - και δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι τον έφεραν εδώ, δεν ξέρω αν ο Τσίπρας το γνώριζε αλλά το ανέχτηκε στην πορεία. Βλέπετε και συνεργάτες βασικούς (σ.σ. του κ. Κασσελάκη) που έχουν οικονομική σχέση με μεγαλοπαράγοντες στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει κάνει καριέρα στις ΗΠΑ με τη βοήθεια εφοπλιστών».

Τόνισε ότι «καταψηφίστηκαν πρόσωπα όπως η Αχτσιόγλου και ο Τσακαλώτος που συκοφαντήθηκαν από τον Κασσελάκη ως υπονομευτές του Τσίπρα και δεν τους υποστήριξε κανείς από την πλευρά του Τσίπρα. Μετά βγήκε ένα κείμενο του Καρτερού για να πει ότι δεν ισχύει. Όταν φτάνεις να υπάρχει υπονόμευση στη γενιά που κατόρθωσε να δημιουργήσει την κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τότε αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Ήταν ψέμα αυτό και έγινε επίτηδες και έπρεπε να υπάρχει άμεση διάψευση και δεν υπήρξε».

Ο Νίκος Φίλης, έκανε επίσης λόγο για εξαπάτηση του κόσμου. «Πώς είναι δυνατόν να αποκρύπτεις τις πολιτικές απόψεις που έγραφες πριν από λίγα χρόνια στις ΗΠΑ; Άλλαξες ή λες τα ίδια όπως έκανες στο ΣΕΒ;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει ότι «σήμερα γίνεται μια σφαγή στην Παλαιστίνη και πού είναι ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης; Στην Αμερική και διαγράφει στελέχη του, είναι εικόνα αυτή;».

Έκανε επίσης λόγο για πρόβλημα αξιοπιστίας που επιδεινώνεται, καθώς επί δύο μήνες η μόνη πολιτική του παρουσία είναι η προσωπική του ζωή, κάτι που βαρύνει την πολιτική εικόνα του κόμματος.

Πολύ αμερικανική η οπτική του

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχαν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «μου έδειξε ότι είναι πολύ αμερικανική η οπτική του, έχει άλλη οπτική για την Ελλάδα, παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με το Δημοκρατικό κόμμα του Μπάιντεν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ένα ευρωπαικό κόμμα που δεν βασίζεται σε προσωπική πολιτική αλλά σε μια συλλογική έκφραση».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε, επίσης, με νόημα: «τρία στοιχεία χαρακτήρισαν το ύφος του Τραμπ: Είμαι καλός επιχειρηματίας και άρα μπορω ο καλύτερος πρόεδρος, η στήριξη από το σκοτεινό διαδίκτυο και η κατάληψη στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, και στα 3 θυμίζει κάτι».

«Ο Κασσελάκης προτείνει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς, αυτό προτείνει. Είμαστε σε μια στιγμή που το θέμα της Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμο. Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του καταστατικού, δεν μπορεί να λαμβάνει εν λευκώ αποφάσεις ο Κασσελάκης. Πρέπει να να ανακληθούν (σ.σ. οι αποφάσεις για διαγραφή) και να γίνει συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία ωστε να υπάρχει στοιχειώδης εξομάλυνση. Δεν μπορείς να κάνεις συνέδριο όταν επικρέμαται επί των ανθρώπων που διαφωνούν η απειλή της διαγραφής» συνέχισε την κριτική του ο Νίκος Φίλης.

Κατέληξε λέγοντας ότι «η Αριστερά στην Ελλάδα δεν μπορεί να μονοπωληθεί από το ΚΚΕ».