Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως τον Στέφανο Κασσελάκη, άφησε ο Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς επιβεβαίωσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως η αντιπολίτευση ενδιαφέρονται μόνον να «φύγει» ο ίδιος και όχι να αρθρώσει έναν σοβαρό πολιτικό λόγο και πρόταση, καθώς -όπως είπε- «μόνο από ένα κόμμα δεν πέφτει ο κ. Μητσοτάκης, χρειάζεται συνεργασία και σε κοινωνικό επίπεδο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Φίλης εκτίμησε ότι «είμαστε σε μια υφέρπουσα πολιτική κρίση και το 41% του κ. Μητσοτάκη δοκιμάζεται» και υποστήριξε ότι «υπάρχει ανάγκη συγκλίσεων πολιτικών στη βάση των προγραμμάτων». Ωστόσο, η σύγκλιση αυτή σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως πρέπει να γίνει «με άλλα πρόσωπα και πολιτικές», διευκρινίζοντας πως «με αυτό που συμβολίζει το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις».

Συνεχίζοντας ο Νίκος Φίλης είπε ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν πρόσωπα που εκτιμώ αλλά είναι αδιέξοδη αυτή τους η παραμονή. Ο κ. Κασσελάκης έχει φύγει από την αριστερά και (σσ. ο ΣΥΡΙΖΑ) έχει γίνει ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα».

Καταλήγοντας, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την αριστερά, ενώ η Νέα Αριστερά είναι μια πρόταση νέα αλλά με ιστορία. «Δεν έχουμε ένα life style ψηφοδέλτιο, αλλά ένα ψηφοδέλτιο ανθρώπων της διπλανής πόρτας, που έχουν να πουν κάτι… και δεν εμφανίζονται ως κομήτες», είπε.