Το σχόλιο δημοσιογράφου πως το σκηνικό στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, πριν δυο μέρες στη Θεσσαλονίκη, μοιάζει με ταινία των Monty Python ενστερνίστηκε ο Νίκος Φίλης.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς σχολίασε την παρουσίαση του υποτιθέμενου πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, σε ομιλία του στη συμπρωτεύουσα, με την εξής χαρακτηρισιτκή φράση: «Τρέχαν εκατομμύρια στο video wall και από κάτω είδα μια δυο κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν».

Εύλογα ο ίδιος επικαλέστηκε τους Monty Python, γνωστοί για τα κωμικά και σατιρικά τους έργα.

Αθλιότητες από Οικονόμου

Αναφορικά με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινές του δηλώσεις, ο Νίκος Φίλης σχολίασε στο mega: «Η ιδέα να βάλουμε ένα excel και να το προβάλουμε σε ένα video wall δεν έχει θεσμική τάξη. Υπάρχει ένας αποπροσανατολισμός. Κουβεντιάζουμε για εκατομμύρια και όχι για τα πραγματικά προβλήματα. Είναι και αυτό ένα ζήτημα, αλλά είναι ηθικού τύπου. Το να επιδεικνύεις τον πλούτο σου, δεν είναι χαρακτηριστικό της προοδευτικής αριστεράς. Γνώριζαν τι είναι ο κ. Κασσελάκης. Είναι μια συλλογική δικαίωση για εμάς που αποφασίσαμε να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από ένα κόμμα που έχει αρχηγό που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και τις αξίες της».

Σχετικά με τις αιτιάσεις του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, του Θανάση Οικονόμου, περί «σκιών» στη διαδικασία ελέγχου του πόθεν έχες του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία , είπε: «Είναι αθλιότητες αυτά, και φαίνεται από τον τρόπο που τα είπε. Αν έχεις στοιχεία τα φέρνεις στην ώρα τους, δεν υπάρχει το "εικάζω". Οι αιχμές του κ. Οικονομικού αφορούν στον Αλέξη Τσίπρα και όχι την Νέα Αριστερά. Πιστεύω ότι υπάρχει κρίση Κασσελάκη - Τσίπρα, τον έχει παραγκωνίσει ο Κασσελάκης στον Τσίπρα».