Δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος σε φωνές που ζητούν να το πράξει τόσο ο ίδιος όσο και οι Στέφανος Τζουμάκας, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης ώστε να μην προχωρήσουν οι διαγραφές τους, όπως έχει ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι έθεσαν ευατόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να ξέρουμε και για ποιο πράγμα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη. Εγώ δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη. Μπορώ να παλέψω για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόμμα», είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στο mega.

Ο ίδιος σχολίασε τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη, με τις οποίες χαρακτήρισε το κόμμα «πεθαμένο λικέρ» πριν τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμαζε, θα έλεγα. Βεβαίως, δεν πήγε καλά στις εκλογές, αλλά τέτοια κατηγορία απέναντι στον προηγούμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ξανκούσει. Καλό είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς στην παρούσα περίοδο», δήλωσε.

Για την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση για τα θέματα που θα συζητηθούν, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν οι διαγραφές του ίδιου και των Σκουρλέτη και Φίλη. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η Κεντρική Επιτροπή δεν μπορεί να διαγράψει μέλη του κόμματος, αλλά μόνο να γνωμοδοτήσει. «Εκκρεμούν τα ζητήματα των τεσσάρων διαγραφών. Μπορείς να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις. Δεν αμφισβητούμε ότι ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος. Έγιναν οι εκλογές, πήρε τόσες χιλιάδες ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου πήρε λιγότερες, εκλέχτηκε πρόεδρος. Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό κι άλλο στις πρώτες τοποθετήσεις να είσαι έξω από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Η χθεσινή του ομιλία ήταν επικεντρωμένη στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονιά μας και η χώρα. Εάν δεν υπήρχε η ομιλία του στον ΣΕΒ δεν θα υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις», είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως πιστεύει ότι «θα υπάρξει μία ισορροπία. Χθες έγινε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν καλή η τοποθέτηση του προέδρου. Εντόπιζε τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει οΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της ακρίβειας, όπως και της Γάζας, που πρέπει να μας θλίβει και να μας κινητοποιεί».

Όσο για την αποστασιοποίηση του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως είναι δική του απόφαση πλέον. «Θεωρώ άχαρο να επικαλούμαστε τη μαρτυρία του. Εάν θέλει να μιλήσει, θα μιλήσει», σημείωσε.

Τέλος, ο Δημήτρης Βίτσας ξεκαθάρισε πως η Κεντρική Επιτροπή δεν μπορεί να διαγράψει μέλη του κόμματος, αλλά μόνο να γνωμοδοτήσει.