H επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δύσκολη τόνισε ο Ζαχαρίας Ζούπης, υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, εκτιμώντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πιθανότητα θα είναι ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης προέδρου του κόμματος με μεγαλύτερη ακόμα διαφορά από τον πρώτο γύρο.

«Η αφετηρία είναι η πρώτη Κυριακή. Ο κ. Κασσελάκης πήρε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό 45%. Για πολλούς ήταν έκπληξη, για άλλους όχι. Θυμίζω ότι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το προσέγγιζαν. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η δυναμική φέρνει δυναμική. Δεν είναι τυχαίο ότι όποιες τουλάχιστον δημόσια αλλαγές στάσης, δηλαδή τοποθέτησης από στελέχη είναι υπέρ του κυρίου Κασελάκη. Άκουγα μια συζήτηση σε σχέση με τα νέα μέλη. Θυμίζω, αν δεν απατώμαι, ότι ξεκίνησε ότι είναι περίπου 40.000, τα παλιά που δεν είχαν ψηφίσει, τώρα είναι 6500. Υπάρχει και ένα τέταρτο στοιχείο. Νομίζω ότι αυτές τις μέρες, άλλη πλευρά του κυρίου Κασελάκη, τα αντανακλαστικά που δείχνει η "άλλη πλευρά" Κασσελάκη είναι υπό καθεστώς εκνευρισμού και μάλλον καθυστερημένα» είπε και συνέχισε ο κ.Ζούπης.

«Προφανώς υπάρχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίες δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι και έχουν ισχυρές ενστάσεις για το τι μέσα σε 15-20 μέρες ένας άνθρωπος που δεν ήταν γνωστός ούτε ως πρόσωπο καλά καλά, πολύ περισσότερο οι πολιτικές του θέσεις και με μια καμπάνια που εστίαζε περισσότερο στα προσωπικά χαρακτηριστικά ότι είμαι πετυχημένος, μπορώ να νικήσω το Μητσοτάκη, χωρίς να εξηγεί πώς και τα λοιπά. Όλο αυτό δημιουργεί έναν εκνευρισμό», συμπλήρωσε.

«Το σκηνικό δυναμώνει»

Αναφορικά με το σκηνικό έντασης των τελευταίων ημερών υπογράμμισε: «Εγώ πιστεύω ότι όλη αυτή η ένταση που έχει δημιουργηθεί και σε συνδυασμό με τη συνέχεια της προσοχής, όλα τα φώτα της επικαιρότητας είναι πάνω στον κύριο Κασελάκη… Εγώ νομίζω ότι το σκηνικό όπως κυλάει δυναμώνει» είπε και εξήγησε: «Και αυτοί που το λένε ευλόγως ότι ποιες είναι οι πολιτικές σου προτάσεις; Ποιο είναι το σχέδιό σου; Δεν νικάς έναν αντίπαλο, είτε λέγεται Μητσοτάκης, είτε οτιδήποτε; Οι ίδιοι και προ εμφάνισης του κ. Κασελάκη δεν είχαν δείξει ένα συνολικό σχέδιο που να δείχνει ότι κατανοούν το γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο συντριπτικά και τι πρέπει να αλλάξει. Αυτή η ανυπαρξία σοβαρής συζήτησης άνοιξε τον δρόμο, έδωσε εύφορο έδαφος σε μία καθαρά επικοινωνιακή καμπάνια προσωποκεντρική, όπουο κόσμος είδε, αν μη τι άλλο, μια ελπίδα».

«Εγώ νομίζω ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν εκτοξεύονται τέτοιες κουβέντες, όταν στην κουβέντα έχει μπει και ο α ή β ρόλος ακόμα και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανιζόταν ως τοτέμ μέχρι χθες, αλλά προπαντός επιμένω, όσο δεν εμφανίζεται ένα σχέδιο σε συνδυασμό με την ένταση, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει. Αυτή την υπερβολική ευφορία δυνάμεων του εγώ δεν την κατανοώ», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll.

Τέλος ο κ. Ζούπης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Κασσελάκης πιθανότητα θα νικήσει και με μεγαλύτερη διαφορά από τον πρώτο γύρο αλλά επιβάλλεται να ανοίξει την πολιτική ατζέντα για να αντιπαλέψει την κυβέρνηση. «Ξέρετε «από το ωσαννά μέχρι το σταύρωσον αυτόν πέρασαν μόλις πέντε μέρες» είπε κλείνοντας.