Όσοι έχουμε χαρακτηρίσει τον Στέφανο τον Κασσελάκη απολιτίκ και κενό περιεχομένου οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη. Ο άνθρωπος είναι ένα πολιτικό ον πλήρες περιεχομένου. Το διαπίστωσα βλέποντας τα βίντεο που γυμνάζει τους δικέφαλους, τρικέφαλους και άλλους μυς και στα οποία φαίνεται ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι πιο συγκροτημένος ακόμα και από έναν ΓΑΠ

Καπεταναίοι... 

Η συντρόφισσα Κανέλλη έλεγε ότι ο Στέφανος ο Κασσελάκης «είναι Κάπτεν Αμέρικα» ενώ «στην Αριστερά δεν είχαμε ποτέ Κάπτεν Αμέρικα αλλά Καπετάν Γιώτη και Καπετάν Αρη». «Και πού είναι το πρόβλημα;» θα αναρωτηθείτε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα έλεγε επικριτικά μην καταλαβαίνοντας πόσο προτιμότερος είναι ένας Κάπτεν Αμέρικα από έναν Καπετάν Αρη. 

Απ’ όλες τις ημέρες η Κυριακή μ’ αρέσει 

«Τους αλήτες, θέλουν να θεσμοθετήσουν την κυριακάτικη εργασία» είπε την ώρα που διάβαζε την κυριακάτικη εφημερίδα του, καθισμένος στο καφέ που κάθε Κυριακή έπινε τον καφέ του και στο οποίο είχε πάει με ταξί αφού απείχε αρκετά από το σπίτι του. Αργότερα θα πήγαινε σινεμά, αλλά νωρίς, ώστε να είναι σπίτι για τα δελτία ειδήσεων και τις βραδινές κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές. Φαγητό θα παράγγελνε απ’ έξω γιατί δεν είχε καμία διάθεση να μαγειρέψει κυριακάτικα.