Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βασίσει την προεκλογική του εκστρατεία για να βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως στο επικοινωνιακό παιχνίδι και κυρίως στο αφήγημα πως θα φέρει την «αλλαγή». Επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης έχει παρουσιάσει για το τι χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγει κυβέρνηση και να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, σαν άλλη Γεωργία Βασιλειάδου που αναρωτιόταν στην ταινία «Η θεία από το Σικάγο», αναφωνόντας «πώς τα λέτε εσείς εδώ, γιατί δεν θυμάμαι πώς τα λέμε εμείς εκεί», δεν κατάφερε να κρύψει την ανεπάρκειά του σε ό,τι αφορά στοιχειώδεις γνώσεις όσον αφορά τα γεωπολιτικά ζητήματα, καθώς δεν ήξερε πώς να αποκαλέσει τα... Κατεχόμενα, με αποτέλεσμα να κάνει ένα τεράστιο σαρδάμ και προσπαθώντας, ταυτόχρονα, να το σώσει.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσή του ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, του βορ..., της..., του κρατιδίου, τέλος πάντων, του δικού τους, της βορ..., της... ε... στην Κύπρο, αντί να απαντάει επί τόπου».

Πρόκειται για μία λάθος δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος που όσο και να προσπαθούσε να τη σώσει, απλά δεν μπορούσε να σωθεί. Μίλησε για το «δικό τους κρατίδιο», προσπάθησε να το «μαζέψει», δεν τα κατάφερε. «Τέλος πάντων», μωρέ αδερφέ...

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, πρόκειται για μία σοβαρή και επικίνδυνη ανεπάρκεια για έναν πολιτικό, πόσο μάλλον, για έναν πολιτικό που θέλει να εκλεγεί αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με όραμα, κιόλας, το κόμμα του να εκλεγεί κυβέρνηση και άρα αυτός να είναι πρωθυπουργός που θα πρέπει να διαχειριστεί ζητήματα γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων και να έρχεται σε επαφή με άλλους αρχηγούς κρατών.