Επανεμφάνιση Γιώργου Σταθάκη και ολομέτωπη επίθεση κατά Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή τη δήλωσή του περί «κρατιδίου» αναφορικά με τα Κατεχόμενα της Κύπρου και σκληρή κριτική περί άγνοιας για τα μεγάλα θέματα. Με ανάρτησή του ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση στη μάχη της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως «η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση γιατί αφορά τις ζωές των ανθρώπων, εκατομμυρίων ανθρώπων. Ας σοβαρευτούμε!»

Ο Γιώργος Σταθάκης, που ηττήθηκε στα Χανιά από τον Παύλο Πολάκη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, έχοντας επιλέξει να διατηρήσει σοβαρό προφίλ στην πολιτική σκηνή της χώρας, είχε αποφύγει να λάβει θέση στη μάχη της διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως φαίνεται ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το Κυπριακό –που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στην Κύπρο– τον ώθησαν να λάβει θέση ανοιχτά με μια ανάρτησή του.

Είναι ενδεικτική η τοποθέτησή του σχετικά με τα περί «κρατιδίου», αφού όπως τονίζει, «ο Κασσελάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, ανεξαρτήτως κόμματος, που δεν ξέρει ότι τα Κατεχόμενα είναι ‘‘ψευδοκράτος’’, ο πιο διαδεδομένος πολιτικός όρος ever».

Συνεχίζει μάλιστα σε υψηλούς τόνους επισημαίνοντας πως «η Κύπρος είναι ένα κράτος, μέλος της ΕΕ. Ο ίδιος είπε ότι το ξέρει, αλλά δεν ξέρει καλά ελληνικά. Θα τον πίστευα, αλλά με τη μουσουλμανική μειονότητα επίσης δεν τα πήγε καλά, και στα ελληνικά και στα πολιτικά. Εμφανώς αγνοεί τη Συνθήκη της Λοζάνης. Φαντάζομαι τι θα συνέβαινε να χρειαζόταν να εξηγήσει τα ελληνοτουρκικά!»

Συνεχίζει δε στην ίδια ανάρτηση σημειώνοντας πως «ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλά κάνει και κρύβεται από την τηλεόραση εδώ και 15 ημέρες και δεν δίνει συνεντεύξεις ή αρνείται τα debate. Θα είχαμε εντυπωσιαστεί από την άγνοια, όχι των ελληνικών, αλλά των μεγάλων θεμάτων της οικονομίας και της πολιτικής (βλ. αποκαλυπτική η συνέντευξη με Χαρίτο στο Κόντρα)».

Και καταλήγει: «Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση γιατί αφορά τις ζωές των ανθρώπων, εκατομμυρίων ανθρώπων. Ας σοβαρευτούμε!»

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Κασσελάκη για το Κυπριακό έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, εντός και εκτός Ελλάδας. Και ναι μεν οι δηλώσεις ενός προσώπου δεν σημαίνουν τίποτα, όταν όμως πρόκειται για έναν εκ των διεκδικητών της αρχηγίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας τα πράγματα λαμβάνουν άλλες διαστάσεις. Πολύ περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία ο εν λόγω κομματικός σχηματισμός έχει προκαλέσει προβληματισμό με την κατά καιρούς στάση του στα εθνικά θέματα…

Η ανάργηση του Γιώργου Σταθάκη: