«Πολιτική χωρίς επικοινωνία είναι αλαζονεία» ισχυρίζεται σε συνέντευξή του ο επιχειρηματίας και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Είναι πολιτική στάση που επιδεικνύουν αρκετοί όταν νομίζουν ότι τους χρωστάει ο κόσμος και η Ιστορία» λέει χαρακτηριστικά. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ότι μέσα από την επιθετική καμπάνια της Έφης Αχτσιόγλου στην πραγματικότητα επιχειρείται δολοφονία χαρακτήρα, ενώ παράλληλα μιλώντας για τις εκλογές στο κόμμα του σηκώνει το γάντι και με έμμεσο τρόπο προβλέπει τον νικητή. «Μερικοί υποστήριζαν ότι έχουν σημασία αυτές οι εκλογές για να μάθουμε ποιος είναι ο δεύτερος. Καμιά φορά πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι» τονίζει.

Σε άλλο σημείο εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «η σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα Αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σέβομαι την πορεία και κατανοώ τις αγωνίες του κ. Ανδρουλάκη. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ είναι ένα φάντασμα του εαυτού του.

Κασσελάκης για ΠΑΣΟΚ: Πρόκειται για κεντροδεξιό κόμμα

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο μέχρι σήμερα έχει αυτοπεριοριστεί, με ευθύνη των ηγετικών του στελεχών, σε έναν ρόλο ίσων αποστάσεων. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ λειτουργεί ως ένας ιδανικός για τη Ν.Δ. «Δούρειος Ίππος», μέσα από τον οποίο η Δεξιά μπορεί να λεηλατεί το Κέντρο.

Ο πολιτικός χώρος ενός κόμματος που πρωτοστάτησε σε ριζοσπαστικές αλλαγές κατά τις πρώτες κυβερνήσεις του είναι ένας πολιτικός ιστορικός συνομιλητής της σύγχρονης Αριστεράς. Όταν αυτός ο χώρος αποφασίσει να θυμηθεί την ιστορία του και να σταθεί πραγματικό ανάχωμα στις ορέξεις του συστήματος Μητσοτάκη, τότε ξαναμιλάμε».

Στο ερώτημα, εάν την Κυριακή το βράδυ είναι ο νικητής τι θα κάνει τη Δευτέρα το πρωί, ο Κασσελάκης απάντησε: «Τη Δευτέρα αρκετά νωρίς το πρωί, θα φροντίσω να ξυπνήσω σε αυτόν εδώ τον κόσμο κι όχι στα σύννεφα που ξυπνούν όσοι παρασύρονται σε ελιτίστικες συμπεριφορές από τη λαχτάρα τους για αρχηγιλίκι, απομονωμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα».