Ο Κασσελάκης ακόμη μία φορά επιλέγει να χτυπήσει ευθέως τον Τσίπρα μέσω του νόμου Κατρούγκαλου, αγνοώντας (;) ότι στη Βουλή -και όχι μόνο- ο ίδιος ο Τσίπρας είχε πολλάκις (pun intended Steph) υπερασπιστεί τον νόμο Κατρούγκαλου ως την καλύτερη δυνατή ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Αυτόν τον νόμο επικαλέστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για να επιτεθεί στην Έφη Αχτσιόγλου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε υπουργού Εργασίας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που τελικά ο τρόπος που το έκανε χτύπησε και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου», είπε προκειμένου να δικαιολογήσει τις αναφορές περί «κρατιδίου» στην προσπάθειά του να περιγράψει τα Κατεχόμενα στην Κύπρο. Και ναι μεν το καρφί πήγαινε στην Έφη Αχτσιόγλου, ακούμπησε όμως και τον Αλέξη Τσίπρα.

Διότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τις αναφορές του σε θέματα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά για τον νόμο που πέρασε έχει τοποθετηθεί με συγκεκριμένο τρόπο.

Τον έχει υπερασπιστεί κατ’ επανάληψη, άλλωστε ο ίδιος ως πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για την προώθησή του. Τον Ιούνιο του 2022 μιλώντας στο συνέδριο «Το σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή» επεφύλασσε διθυράμβους για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Παρουσιάζοντάς τον σχεδόν ως επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε υποστηρίξει, με σθένος, ότι «είναι από τους πιο παρεξηγημένους στη χώρα και ο κ. Κατρούγκαλος έχει αδικηθεί». «Ήταν ένας νόμος δίκαιης μοιρασιάς, διαφανής απόλυτα, που προχώρησε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως το ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους» είχε τονίσει με έμφαση.

Και στη Βουλή όμως κατ΄ επανάληψη υπερασπίστηκε τον νόμο Κατρούγκαλο, αλλά και τον υπουργό του, όπως φαίνεται και στο σχετικό απόσπασμα όπου τονίζει πως δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση...

tsipras.jpeg

Βέβαια, οι πολίτες είχαν άλλη εκτίμηση και το έδειξαν και το 2019 και το 2023 σε διαδοχικές εκλογικές μάχες. Απλώς στο στρατηγείο Κασσελάκη ενδεχομένως εκτιμούν πως με τέτοιες κινήσεις πλήττουν την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία στη συνέχεια είχε πάρει και τη θέση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ίδιο υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος στον οποίο αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι και νόμος Αλέξη Τσίπρα, στο όνομα του οποίου εμφανίζεται να πίνει νερό σε μια προσπάθεια να δείξει, κεκαλυμμένα, ότι έχει τη στήριξή του. Κάτι που ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφύγει επιμελώς να διαψεύσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Απαντάω σε ό,τι χειρότερο γράφτηκε μετά το λεκτικό μου ατόπημα. Όλα εδώ. Μπροστά σας, αδιαμεσολάβητα.

“Δεν φταίει που δεν ξέρει καλά ελληνικά, είναι άσχετος”

Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου.

“Πώς θα πάει να μας εκπροσωπήσει διεθνώς;”

Στα αγγλικά, είναι η απάντηση. Μέχρι να γίνουν τα ελληνικά μου όπως τα αγγλικά μου, στα αγγλικά. Λέτε να μην τα μιλάνε στο εξωτερικό;

“Να μας πει τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική”

Τις θέσεις μίας πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι σε κάθε απειλή. Διάλογος με τους γείτονες, μόνο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές:

-όχι αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

-όχι συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ

-όχι απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

“Αποκάλυψε την ατζέντα του, δεν είναι πατριώτης”

Αποκάλυψα ότι… στα ελληνικά θέλω δουλειά. Εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική.

Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα».

Δείτε το βίντεο: