Με την Έφη Αχτσιόγλου συντάσσεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, που μέσω ανάρτησής του στο Χ (πρώην twitter) δημοσιοποιεί τις προθέσεις του εν όψει του δεύτερου γύρου της μάχης για την εκλογή αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας για τη δική του «χαραγμένη Αριστερά» ουσιαστικά απαντά και στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί «χαραγμένης Αριστεράς στην καρδιά μας» – φράση που χρησιμοποίησε προκειμένου να μιλήσει για ενότητα και… συντροφικότητα, την ώρα που εξαπέλυε επίθεση στην Έφη Αχτσιόγλου.

Πάντως, ο Πέτρος Κόκκαλης παίρνει θέση ξεκάθαρη και με σαφήνεια. Και ξεκαθαρίζει πως απλά ανακοινώνει την πρόθεσή του χωρίς να παροτρύνει κανέναν να πράξει ανάλογα αφού, όπως τονίζει, δεν χρειάζεται κανείς καθοδήγηση.

Χαρακτηρίζει όμως τη διαδικασία εκλογής αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ «ιστορικό σταυροδρόμι για τη δημοκρατική παράταξη» και γι’ αυτό ο ίδιος λαμβάνει θέση.

Και καταλήγει στην ανάρτησή του λέγοντας ότι «θα ψηφίσω Έφη Αχτσιόγλου και γράμματα γνωρίζω», θέλοντας με τη φράση αυτήν να δώσει έμφαση στην απόφασή του να στηρίξει την υποψήφια αρχηγό του κόμματός του…

Πέραν όμως της αιχμής περί… χαραγμένης Αριστεράς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει διατεθειμένος να εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει. Πόλεμος που ουδείς δύναται να γνωρίζει πού θα οδηγήσει και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η Κουμουνδούρου από τη Δεύτερα.