Άφωνοι παρακολουθούν οι πολίτες τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον δρόμο προς τη δεύτερη εκλογή και ανάδειξη του νέου του προέδρου να στρώνεται συνεχώς με νέα αξεπέραστα για την ενότητα του κόμματος εμπόδια, τέτοια που έχουν ξεπεράσει προ πολλού τους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς, εκχυδαϊζοντας την ίδια την πολιτική ζωή του τόπου.

Μετά το «λάθος» του, λόγω... αϋπνίας, να αποκαλέσει τα Κατεχόμενα από την Τουρκία «κρατίδιο δικό τους» και την αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου, καταλογίζοντάς του άγνοια εθνικών θεμάτων, ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε με νέα ανάρτηση για να αντιπαρέλθει την απουσία πολιτικού λόγου που επίσης του καταλογίζει η έτερη υποψήφια για την προεδρία του κομματος. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του επισημαίνει ότι έστειλε προτάσεις στην Έφη Αχτσιόγλου, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στις οποίες η ίδια δεν απάντησε ποτέ. Επιμένει δε να εμφανίζεται ως ενωτικός, επαναλαμβάνοντας κοινοτυπίες περί συντρoφικότητας και Αριστεράς της καρδιά μας, ενώ απευθύνει έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ενότητα θα υπάρξει με δύο βασικές προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συκοφαντικών επιθέσεων. Σε ερώτηση αν τέτοιες επιθέσεις εκπορεύονται από τον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε «όχι από τον κ. Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του, ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική. Αυτός είναι ένας κατήφορος, πρέπει να σταματήσει, όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του» όπως είπε. Κάλεσε δε εκ νέου τον Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές, όπως και να ανακαλέσει την καινοφανή δήλωση ότι τα κατεχόμενα είναι κρατίδιό των Τούρκων. Κατέληξε λέγοντας ότι είναι αντιστρέψιμο το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, και πρόσθεσε πως έχει αποδείξει πως είναι στρατιώτης της παράταξης.

Αναλυτικά ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει στη νέα του ανάρτηση:

«Λυπάμαι που θα μιλήσω στενάχωρα. Όμως η αλήθεια είναι ότι όταν έβαζα υποψηφιότητα, δεν φανταζόμουν ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει τόσο. Κρατιέμαι πίσω όλη αυτή την εβδομάδα επίτηδες, γιατί δεν θέλω να δίνω τροφή σε όλη αυτή την ένταση. Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω «δε με στήριξες». Βλέπω κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης. Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση. Βλέπω να διακινεί σενάρια, ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη, και ποιος την διαψεύδει; Ο Γιάννης Πρετεντέρης! Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σε αυτό εδώ το χαρτί, το οποίο δημοσιοποιώ. Δε μου απάντησε ποτέ - είναι δικαίωμά της-, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα.Αυτό το «μαζί» το ζητάω από εσάς. Τονίζω τη λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ Εσείς είστε οι εγγυητές της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δικός σας. Κάνω έκκληση. Χαμηλώστε τους τόνους. Ψηφίστε όποιον θέλετε την Κυριακή. Νιώστε την ανάγκη του διπλανού σας να ψηφίσει το αντίθετο από εσάς. Είμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. Αυτή είναι μία σπουδαία λέξη. Δεν τη σκορπάμε. Αυτή η λέξη από τη Δευτέρα θα μας ενώνει. Αυτή η λέξη είναι η χαραγμένη Αριστερά στην καρδιά μας».Αχτσιόγλου: Να σταματήσουν οι ανθρωποφαγικές επιθέσεις

Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση ότι τα Κατεχόμενα είναι κρατίδιο των Τούρκων, είναι σοβαρό ατόπημα, τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε, δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσουν οι ανθρωποφαγικές επιθέσεις.

Αναλυτικά, σε ερώτηση εάν η τοποθέτησή του δείχνει άγνοια, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όμως πρόσθεσε ότι η χτεσινή τοποθέτησή του «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

«Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου. Ο ή η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως γνώση, πολιτικό σχέδιο και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία, στοιχεία αναγκαία αυτά για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι» είπε. Σχολίασε ακόμη ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει υποστηρίξει μια σειρά από συνθήματα, αναγκαία μεν, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να ερχόμαστε και στην ουσία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με όσα καταλογίζουν στην ίδια ότι τον υπονόμευσε, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι πρόκειται για μείζον θέμα που τελικά ακουμπά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. «Επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και είναι συνεπής σε αυτή, όποια παρέμβαση κι αν έκανε θα ήταν επικαθοριστική στη εκλογική διαδικασία. Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι ο σεβασμός στη θέση να είναι ουδέτερος». «Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, βλέπουν τους ανθρώπους που είχε διαλέξει να είναι στο πλευρό του» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί μια νικηφόρα πορεία για την παράταξη και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σημαντικό να ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και στη Βουλή.

Διαβάστε εδώ τις ασυναρτησίες Κασσελάκη για το ψευδοκράτος 

Διαβάστε εδώ τις αντιδράσεις στην Κύπρο. 

Δείτε εδώ ένα ακόμη λάθος Κασσελάκη