Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Πρόκειται για μεγάλη διαφοροποίηση από το όλον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ακόμη και αυτήβ την ώρα, που το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται για τη στοχοποίησή της, με τις γνώριμες εμετικές πρακτικές που χρησιμοποιούσαν έναντι των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, ουδείς είχε το θάρρος να αποστασιοποιηθεί και να καταδικάσει αυτόν τον χυδαίο μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς είχε το σθένος να καταδικάσει συνολικά αυτόν χυδαίο εσμό. Ούτε καν η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου.

Η στάση του Κώστα Μπάρκα είναι έντιμη και επισκιάζει πολλά προβεβλημένα στελέχη πρώτης γραμμής, τα οποία ηθικολογούν ασταμάτητα και περιφέρουν μέχρι σήμερα το κάλπικο λείψανο του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς. Και ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη στάση είναι έντιμη, μάλλον ο Κώστας Μπάρκας «θα το πληρώσει».  

Η δήλωση Μπάρκα

Γιώργος Κακούσης: «Εδώ τι γίνεται τώρα: έχουν αρχίσει και εκπυρσοκροτούν τα πιστόλια της λάσπης. Δηλαδή, αυτά τα οποία λειτουργούσαν στην υπηρεσία ενός μηχανισμού -τώρα, κύριε Μπάρκα, να μην κοροϊδευόμαστε- τώρα στρέφονται το ένα εναντίον του άλλου».

Κώστας Μπάρκας: «Δεν είμαι πιστόλι, δεν χρησιμοποιώ πιστόλια, δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, δεν τα χρησιμοποιώ. Υπάρχουν μηχανισμοί; Να τους βρούμε και να τους συζητήσουμε, γιατί αυτοί οι μηχανισμοί δυστυχώς αμαυρώνουν όλη την πολιτική ζωή. Θέλω να πω ότι τέτοιου είδους πρακτικές, δεν βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει παρακάτω. Και το λέω αυτό με βάση το αποτέλεσμα του Μαΐου και του Ιουνίου».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: μια ωραία ατμόσφαιρα στην «υπόγα»!