Σε άγνοια αποδίδει τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί του «κρατιδίου» για τα Κατεχόμενα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ήταν λεκτικό λάθος, κι αν θεωρείται λήξαν το περιστατικό κατόπιν της ανακοίνωσης Κασσελάκη νωρίς τα ξημερώματα, ο Νάσος Ηλιόπουλος απέρριψε την περίπτωση λεκτικού λάθους, αποδίδοντάς τη σε άγνοια. 

Πρόκειται για βαρύ χτύπημα έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς αυτή η προσπάθεια αποδόμησης στοχεύει στον πυρήνα της υποψηφιότητας Κασσελάκη θέλοντας να δώσει την εικόνα ότι «είναι ένας άσχετος τυχοδιώκτης». Σε τόσο ουσιαστικά ζητήματα όπως  όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής, η κατηγορία της άγνοιας «ακυρώνει» εκ των πραγμάτων μια υποψηφιότητα για την αρχηγία ενός κόμματος, πολλώ δε μάλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απορία όλων είναι δεν είναι τόσο το ποιος θα εκλεγεί, αλλά το πώς θα είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου τη Δευτέρα, μετά από τόσο βαριές δηλώσεις. 

Η δήλωση Ηλιόπουλου

Παναγιώτης Στάθης: «Έγινε μια δήλωση χθες από τον κύριο Κασσελάκη, η οποία μεταξύ άλλων περιγράφει ως ''κρατίδιο'' τα Κατεχόμενα, το ψευδοκράτος. Έγινε μεγάλος ντόρος και στην Κύπρο -όπως διαβάζουμε παντού- και υπάρχουν στο εσωτερικό αναφορές, είδα μια δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου που λέει "πρέπει να ανακαλέσει", έκανε μια δήλωση ο κύριος Κασσελάκης το πρωί, θεωρείτε ότι το θέμα είναι λήξαν μετά απ' αυτό; Ήταν λεκτικό λάθος;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Κατανοώ ότι όλοι μπορούν να κάνουν ένα λεκτικό λάθος. Το κατανοώ αυτό. Πολύ φοβάμαι ότι η χθεσινή δήλωση δεν ήταν λεκτικό λάθος, ήταν περισσότερο στο πεδίο αυτό που θα λέγαμε άγνοια. Και είναι βαθιά προβληματικό για τόσο κρίσιμα ζητήματα -δεν μιλάμε για ένα τεχνικό ζήτημα, να μην ξέρεις το Ε3 στο "Εργάνη", είναι τεχνικά ζητήματα αυτά- όλοι μας έχουμε κάνει λάθη. Αλλά θεωρώ ότι όταν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα λες "το κρατίδιό τους" και ψάχνεις με αυτόν τον τρόπο τις λέξεις, πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι απλά ένα γλωσσικό λάθος».

Διαβάστε επίσης

Λοβέρδος για Κασσελάκη: Δεν επιτρέπεται να αποκαλείς κρατίδιο το ψευδοκράτος στην Κύπρο