Την τρομερά άσχημη εντύπωση που του έκανε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλεσε κρατίδιο τα Κατεχόμενα στην Κύπρο κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, παράλληλα με την εύλογη ανησυχία του ότι η εν λόγω δήλωση δεν μπορεί να προέρχεται από κάποιον που θέλει να γίνει αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίστοιχα εύλογη ήταν και η ανησυχία του ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτό το ατόπημα, όντας, υποτίθεται προετοιμασμένος, καθώς δεν ήταν απάντηση σε ερώτηση που του έγινε, αλλά δήλωση που ο ίδιος επέλεξε. «Όταν αποφασίζεις να μιλήσεις για αυτά τα θέματα δεν είναι σα να μιλάς για κουραμπιέδες, να πεις και μια χαριτωμενιά, καθώς ό,τι πεις ερμηνεύεται και εισπράττεται», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Σε ανάρτησή του δε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν επιτρέπεται να αποκαλείς κρατίδιο το ψευδοκράτος στην Κύπρο και να διεκδικείς την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν μιλάμε για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής απαιτείται απόλυτη προσοχή».