Νέο επεισόδιο, με φόντο την εξωτερική πολιτική, εκτυλίσσεται στο πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς την ανάδειξη νέου προέδρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να χαρακτηρίζει «κρατίδιο δικό τους», τα Kατεχόμενα από τους Τούρκους στην Κύπρο, την Έφη Αχτισόγλου να τον εγκαλεί για άγνοια και τον ίδιον να επανέρχεται δηλώνοντας... κουρασμένος.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινές δηλώσεις του ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στις προκλήσεις του κ. Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Το απίστευτο ολίσθημα θέλησε να αξιοποίησει η έτερη υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο, σε δήλωσή της, για «σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής». Στην ίδια δήλωση τον καλεί να ανακαλέσει για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ και το καλό όλων.

Απάντηση που δεν άφησε να περάσει ο Στέφανος Κασσελάκης, για να υπερασπιστεί την γκάφα του με τη δικαιολογία ότι ήταν.... κουρασμένος και ότι χρειάζεται λίγους μήνες εξάσκησης -μόλις δύο, προφανώς γιατί είναι έξυπνος- στην ελληνική γλώσσα.

Η απάντηση Κασσελάκη

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.

Τα Κατεχόμενα - η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα. Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει - ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.

Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».