Η ένταση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη όλο και φουντώνει όσο πλησιάζει η Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών που θα αναδείξουν τον ή την επόμενο/η πρόεδρο του κόμματος. 

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στον ANT1 η κα Αχτσιόγλου, αν και αναγνώρισε το «αναμφίβολο επικοινωνιακό χάρισμα του κ. Κασσελάκη» και ότι είναι «δεδομένο» πως «η δική του συμμετοχή βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος», παρόλα αυτά, άφησε και αιχμές εναντίον του, επισημαίνοντας πως «την Κυριακή πηγαίνουμε να επιλέξουμε μελλοντικό πρωθυπουργό», ενώ έκανε λόγο για «κενά» στον πολιτικό λόγο του συνυποψηφίου της.

Μάλιστα, η υποψήφια πρόεδρος δήλωσε πως σκοπός της είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και εγώ να είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας» και, όπως είπε, για να γίνει αυτό «δεν αρκούν κάποιες ατάκες ή κάποιες δηλώσεις, αλλά χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο». 

«Πρέπει να κοιτάμε το περιεχόμενο, τις πολιτικές θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις και να μιλάμε επ’ αυτών», πρόσθεσε, ενώ στην ερώτηση αν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Φυσικά και μπορώ για αυτό είμαι υποψήφια». Πάντως, η ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά τους να κερδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πράγματα, στα οποία, φαίνεται πως συμφωνούν οι δύο υποψήφιοι, καθώς και ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι έχει τον ίδιο σκοπό και γενικότερα, έχει προχωρήσει σε παρόμοιες δηλώσεις.

Ακόμα, η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος μίλησε και για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα και τις επιθέσεις εναντίον της, κατηγορώντας τον Κασσελάκη πως δεν τα καταδίκασε και πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». Συνέχισε την κατά μέτωπο επίθεση, τονίζοντας, πως ο Στέφανος Κασσελάκης «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ»

Το βάρος της ενότητας «πέφτει στην απέναντι πλευρά»

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του α' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Αχτσιόγλου τα ερμήνευσε, λέγοντας πως ήταν έντονη η ανάγκη των ψηφοφόρων του κόμματος για αλλαγή, ενώ σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «μπορεί να υπάρξει ενωτική πορεία, αρκεί να συζητάμε πολιτικά». 

Σε αυτό το σημείο και μιλώντας για ένα ζήτημα, στο οποίο επανέρχεται συχνά, δηλαδή την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές του, η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως η ευθύνη πέφτει στο στρατόπεδο του συνυποψηφίου της, κάνοντας ειδική αναφορά στον υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη, τον Παύλο Πολάκη.

Όπως είπε: «H ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Το βάρος πέφτει στην απέναντι πλευρά και σε ανθρώπους όπως ο Παύλος Πολάκης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που στοχοποιεί το τελευταίο διάστημα στελέχη. Λίγο πριν από τις εκλογές συζητούσαμε το ενδεχόμενο διαγραφής του».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αναφορά έγινε και στον πρώην ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την κα Αχτσιόγλου να λέει απλώς ότι της εμπιστεύθηκε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο των εργασιακών και ήταν στο πλευρό του κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής εκστρατείας των πρόσφατων εθνικών εκλογών.