Στον κατήφορο της ρήξης με τη στοιχειώδη θεσμική πολιτική συμπεριφορά αλλά και λογική -δρόμος στον οποίο έχει επιδοθεί φανερά πλέον το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη της νέας του ηγεσίας- ήρθε να προστεθεί η σημερινή δήλωση, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του Στέφανου Κασσελάκη ότι... «είμαστε μια γροθιά» και «είμαστε με το φως».

Στην ίδια ανάρτηση ενημερώνει ότι εκτιμά και σέβεται τη συνυποψήφιά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και πως την πιστεύει όταν κάνει λόγο για δήθεν SMS προς τον Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο του ζητούσε την παραίτησή του, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους του καταλογίζουν «πόλεμο» εναντίον της μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στη δε απάντησή του, απευθυνόμενος στις «συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές τους»- όπως γράφει- σημειώνει ότι ο ίδιος θα είναι ασπίδα προστασίας, σε μια προφανή κατάθεση βεβαιότητας για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών του κόμματος.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτής της ωραίας ατμόσφαιρας- της «μιας γροθιάς», όπως θέλει να πείσει ο Στέφανος Κασσελάκης- χθες η Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΟΚΚΙΝΟ, επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη, για τον οποίο είπε ότι «καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης να μιλάει για ενότητα, τη στιγμή που δεν καταδικάζει τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο.

Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις.

Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα.

Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις.

Και να τις συντρίψω μία προς μία.

Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας.

Δευτέρα 25/9/23

Είμαστε μία γροθιά.

Και είμαστε με το φως».