Πυρά εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά του Παύλου Πολάκη και του Στέφανου Κασσελάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε το ΚΟΚΚΙΝΟ, στον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο, όπου κληθείσα να απαντήσει το ερώτημα της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω αυτής της τοξικότητας, εκείνη έριξε το φταίξιμο στο «αντίπαλο στρατόπεδο». Χαρακτηριστικά, επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη, για τον οποίο είπε ότι «καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης να μιλάει για ενότητα, τη στιγμή που δεν καταδικάζει τέτοιου είδους επιθέσεις.

Καλή η αυτοθυματοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν ο Πολάκης καθύβριζε όποιον δεν ήταν ΣΥΡΙΖαίος, αλλά τώρα που οι ύβρεις και οι λάσπες στοχεύουν εκείνη, τώρα το καταγγέλλει. Αλλά μόνο για τον εαυτό της και τους συντρόφους της, που στοχεύθηκαν από τον Παύλο Πολάκη. Εξού και η συγκεκριμενοποίηση «καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ». Διότι τους υβριζόμενους έξω απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον «καλά τους κάνει» ο Παυλής! Είναι αργά για δάκρυα, Έφη.

Η δήλωση της Αχτσιόγλου

Έφη Αχτσιόγλου: «Το ερώτημα της ενότητας όμως θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά. Διότι από την άλλη πλευρά είναι που έχουμε βασικό στέλεχος, τον κύριο Πολάκη, ο οποίος εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις, απέναντι σε σειρά στελεχών -όχι μόνο απέναντί μου- του ΣΥΡΙΖΑ. Συστηματικά. Άρα το ερώτημα της ενότητας δε βαραίνει την "από 'δω πλευρά", με συγχωρείτε. Δηλαδή, δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα κι ότι δε βλέπουμε. Δεν μπορεί ο συνυποψήφιος που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη, ως τον βασικό του άνθρωπο, να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις. Δεν μπορεί δηλαδή την μια ημέρα να λες ότι "εγώ είμαι υπέρ της ενότητας" και το επόμενο δευτερόλεπτο ο βασικός σου άνθρωπος να καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σας θυμίζω ότι δεν καθύβρισε μόνο εμένα, καθύβρισε και τον Νίκο Παππά, καθύβρισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πώς θα περπατήσουμε έτσι;»