Σε αυτήν τη δήλωση προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, «κλείνοντας το μάτι» στα σενάρια που θέλουν την Έφη Αχτσιόγλου να ήταν εκείνη η οποία οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος.

Οι αιτιάσεις του στρατοπέδου της Έφης Αχτσιόγλου είναι ότι κάποια «βρόμικα κέντρα» έκαναν καμπάνια συκοφάντησης της Αχτσιόγλου, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, εμπλέκοντας το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Θεωρούν ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε συντεταγμένα και ψήφησε τον Στέφανο Κασσελάκη, πιστεύοντας ότι ψήφιζαν τον εκλεκτό του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, κατηγορούν τον τελευταίο ότι αφενός άργησε πολύ να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, το έκανε μέσω του Θανάση Καρτερού αφετέρου.  

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η «ανησυχία» Παππά, μην τυχόν προβεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε διευκρινιστική δήλωση, φαίνεται τουλάχιστον ύποπτη και μάλλον επιβεβαιώνει τις αιτιάσεις του στρατοπέδου Αχτσιόγλου.

Η δήλωση Παππά

Γιώργος Κακούσης: «Αλήθεια, τον Αλέξη Τσίπρα τον έσπρωξαν κάποιοι προς την έξοδο εκείνο το βράδυ;»

Νίκος Παππάς: «Νομίζω πήρε μια απόφαση εκείνο το βράδυ ο Αλέξης ο Τσίπρας. Τώρα, τις ακριβείς συνθήκες δεν είμαι σε θέση να τις γνωρίζω».

Γιώργος Κακούσης: «Εκείνο το βράδυ ήταν πολύ σημαντικό όμως και εσείς οι στενοί συνεργάτες του ήσασταν πολύ κοντά του».

Νίκος Παππάς: «Ε, εντάξει. Εγώ τον συνάντησα, του είπα ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Εκείνο το βράδυ έκανε δήλωση ότι θα ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίση του κομματικού σώματος και δυστυχώς, ήρθε η Πέμπτη η οποία σήμανε την παραίτησή του».

Γιώργος Κακούσης: «Τι μεσολάβησε;»

Νίκος Παππάς: «Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος. Κάτι μεσολάβησε όμως, είναι σαφές».

Γιώργος Κακούσης: «Μάλιστα. Κάποιοι δηλαδή τον έσπρωξαν σε αυτό».

Νίκος Παππάς: «Δεν το ξέρω τώρα αυτό, αλλά κάτι μεσολάβησε. Ή, δεν ξέρω, αν έκανε τη δήλωση για να την κάνει, την Κυριακή το βράδυ. Δεν τον έχω για τέτοιον άνθρωπο τον Αλέξη».

Γιώργος Κακούσης: «Δεν θα πρέπει ο ίδιος να το ξεκαθαρίσει αυτό; Ο Πάνος Σκουρλέτης, απ' την άλλη πλευρά, το ζητάει αυτό. Λέει "πάρε μια θέση, ξεκαθάρισε τα πράγματα"».

Νίκος Παππάς: «Θεωρώ ότι αυτή η δήλωση αδικεί και τον Πάνο, αλλά και τον Αλέξη. Δηλαδή να ζητάμε τώρα από τον Τσίπρα να τοποθετηθεί δημόσια για ένα τέτοιο θέμα τρεις ημέρες πριν από την κάλπη της μετάβασης ηγεσίας, δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».