Αρνητική εμφανίστηκε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, στο σενάριο να παραιτηθεί ούτως ώστε να λάβει βουλευτική έδρα ο Στέφανος Κασσελάκης, στην περίπτωση που πράγματι εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος αυτή την Κυριακή. Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, εξηγώντας ότι όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλος, έτσι κι εκείνη, ήταν προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Συνέχισε επιχειρηματολογώντας ότι δεν το έκανε για τη βουλευτική αποζημίωση, αλλά διότι είχε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι θα αναλάμβανε «υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Βέβαια, αυτό δεν εξηγεί καθόλου γιατί απαίτησε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μιας και θα μπορούσε να γίνει εξωκοινοβουλευτική υπουργός.

Το ενδιαφέρον όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι η άρνηση Ηλιόπουλου και Ακρίτα να παραιτηθούν, αλλά το γεγονός ότι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρωνόταν, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο μοίραζε υπουργεία, αλλά έφτιαξε και καινούρια! Τόσο σίγουροι ήταν για την εκλογική τους νίκη, αλλά τελικά πήραν το 17.84% της ψήφου. Έπαθαν το 2019 -τότε με τον Βερναρδάκη- και δεν έμαθαν απολύτως τίποτα. Κι αυτό λέει πάρα πολλά.

Η δήλωση της Ακρίτα

Γιώργος Κακούσης: «Σας καλημερίζουμε σε μια ημέρα που όπως καταλαβαίνετε είστε κομμάτι των σεναρίων, ότι λόγω της εκλογής σας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ότι σε περίπτωση που ο κύριος Κασσελάκης θελήσει να εκλεγεί μέσω του ψηφοδελτίου επικρατείας στο κοινοβούλιο (σ.σ. με παραίτηση των ήδη εκλεγέντων) ένα από τα ονόματα που παίζουν, είναι και το δικό σας. Θα τον διευκολύνατε εάν σας το ζητούσε;

Έλενα Ακρίτα: «Ακούστε να σας πω κάτι: όπως ο Όθωνας, έτσι κι εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη του Τσίπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο του 2022 μου έγινε αυτή η πρόταση και ήρθε εδώ ο πρόεδρος και το συζητήσαμε, ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει, είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: γυναίκες, ΑΜΕΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, όλα αυτά. Η πρόθεση λοιπόν ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο, το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω, ότι για αυτον τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα -για λόγους που νομίζω ότι είναι γνωστοί- ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά -και το λέω μετά λόγου γνώσεως- μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Άρα σαφώς και όχι».