Η Έλενα Ακρίτα αιτιολογώντας τη στάση της να μην παραιτηθεί –εφόσον εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης και επιχειρηθεί να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα διά των «παραιτήσεων»- αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας της είχε «τάξει» υπουργείο συγκεκριμένο που θα ίδρυε προκειμένου να της αναθέσει το σχετικό χαρτοφυλάκιο.

Ουσιαστικά αυτό που αποκάλυψε είναι πως πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας πίστευε πως θα είναι πρώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί ενός κυβερνητικού σχήματος –τη μορφή του οποίου είχε προσδιορίσει με αρκετές όμως παραλλαγές- μέσα από το οποίο ο ίδιος θα γινόταν φυσικά πρωθυπουργός.

Με απλά λόγια ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του κόμματος, παρά τις δημοσκοπήσεις, παρά το κλίμα που επικρατούσε και παρά το γεγονός ότι οι πολίτες έκλειναν τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαικισμού, άκουγε τους συνεργάτες του και όλους όσοι υποστήριζαν πως οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, ήταν οριακές.

Και φυσικά το ερώτημα είναι, σε πόσους άλλους ο Αλέξης Τσίπρας είχε τάξει υπουργεία; Βέβαια θέμα είναι και το γεγονός πως κάποιοι τον πίστεψαν…