Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του δεύτερου κόμματος στην Ελλάδα, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, έλειπε από την χώρα. Και δεν έλειπε από την προηγούμενη ή σε μία σειρά ημερών, αλλά έφυγε την ίδια μέρα και μάλιστα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Επίσης, σε ένα ρεσιτάλ φασιστικής συμπεριφοράς, ζητούσε απόλυση δημοσιογράφου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν εμπάργκο στον Σκάι ανήμερα των εκλογών

Όχι. Όλα αυτά δεν έγιναν γιατί πραγματικά υπήρξε κάποιο ομοφοβικό σχόλιο από τον Γιώργο Αυτιά. Έγιναν γιατί μέσα του ο Στέφανος, δεν πίστευε σε καμία απολύτως περίπτωση ότι έστω και μία από τις υποψηφιότητες που στήριξε στον β' γύρο θα κέρδιζε. Για να αποφύγει λοιπόν την απόλυτη ήττα, εκλογικά κι επικοινωνιακά, στάθηκε από μία φράση του Αυτιά για να κάνει τζέρτζελο και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. 

Από ό,τι βλέπουμε, φαίνεται να είναι παγία τακτική του αυτό πλέον.

Βίτσας: Συνέδριο κι ας είναι στους Εσκιμώους ο Κασσελάκης

Και το λέω αυτό γιατί έτσι φαίνεται πως λειτουργεί και με τις κομματικές διαδικασίες που εκκρεμούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο η Πολιτική Γραμματεία όσο και το Συνέδριο του κόμματος πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, ή τουλάχιστον έτσι ζητούν τα στελέχη, ωστόσο ο Στέφανος τα αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο οι «σύντροφοι» θα ξεθυμάνουν και οι απαιτήσεις θα καμφθούν. Όμως εν τέλει φαίνεται να επιτυγχάνει το ανάποδο. Σήμερα ξανά ο Βίτσας έκανε ντόρο για το Συνέδριο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να γίνει ακόμα κι αν είναι στη Νέα Υόρκη ή και με τους Εσκιμώους ο Κασσελάκης.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Τα «χειμωνιάτικα»

Το ταξίδι Κασσελάκη στις ΗΠΑ εν μέσω αυτοδιοικητικών εκλογών και κομματικού αναβρασμού για να πάρει τα «χειμωνιάτικα» που άφησε ερχόμενος, ενώ όπως είπε είναι «πολύ ευκατάστατος» και μπορεί να ενισχύει την ελληνική αγορά ψωνίζοντας καινούργια ρούχα από εδώ (έχουμε κι εμείς ποιότητα Στέφανε), είναι απλώς, απόδραση. Απόδραση από τα «δύσκολα». Γιατί μάλλον άλλα του έταξε ο μέντορας Αλέξης. Ή άλλα πίστευε ο ίδιος. 

Σε επόμενη φάση λοιπόν, μην εκπλαγείτε αν τον δείτε σε κάποιο βουνό φωτογραφία με τον σύντροφο αντάρτη Παύλο Πολάκη να το παίζουν απόγονοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Μέχρι και τα όρη τ' άγρια βουνά θα πάρει για να μην κάνει συνέδριο...