Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και υπό τη νέα ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, δεν αλλάζει τις τοξικές του συνήθειες. Ακόμη μία φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά σε εμπάργκο κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, με αφορμή δηλώσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά.

Αφορμή για το νέο εμπάργκο στάθηκε η επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη στον Γιώργο Αυτιά σχετικά με «ομοφοβικό» σχόλιο που έκανε ο τελευταίος στην εκπομπή του. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του δημοσιογράφου από τον τηλεοπτικό σταθμό. Μετά το σάλο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις στα πάνελ του σταθμού, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους προς τον Πρόεδρο του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αυτιάς απάντησε σήμερα από την εκπομπή του ότι δεν έκανε κανένα ομοφοβικό σχόλιο καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τέτοια σχόλια δεν συνάδουν με τις αρχές του καθώς και την πολύχρονη πορεία του στα μέσα ενημέρωσης. Ζήτησε δε να αρθεί η παρεξήγηση διότι δεν είχε πρόθεση να θίξει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το εμπάργκο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι το σχόλιο του Γιώργου Αυτιά δεν ήταν ομοφοβικό και ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αλλάζουν συνήθειες, καθώς έχουν δυσανεξία στη διαφορετική άποψη και στην κριτική. Τόνισε δε ότι και ο ίδιος καταδίκασε τις ομοφοβικές επιθέσεις του Αχιλλέα Μπέου αλλά στην περίπτωση του Γιώργου Αυτιά δεν υφίσταται καμία τέτοια προσβολή.

Το ιστορικό με τα εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά σε εμπάργκο κατά τηλεοπτικών σταθμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, κήρυξε εμπάργκο στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη ενώ αργότερα επέκτεινε το εμπάργκο και στα δελτία ειδήσεων του Mega. Μάλιστα τότε διάφορα τρολ που υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο άρχισαν να στοχοποιούν δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού. Βέβαια ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε από την ΕΡΤ ότι δεν πρόκειται να πάει ποτέ στο Mega, τελικά το 2020 δέχθηκε να εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ωστόσο τα εμπάργκο δεν σταμάτησαν στο Mega. Το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε εμπάργκο κατά του τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΙ, διότι ενοχλήθηκε από τον τρόπο που το κανάλι κάλυπτε δημοσιογραφικά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η κατάληξη αυτού του εμπάργκο δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς ο Τσίπρας αναγκάστηκε να εμφανιστεί στο δελτίο του σταθμού περίπου ένα έτος μετά, πριν τις εθνικές εκλογές. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε με εμπάργκο και την ΕΡΤ το 2021, κατηγορώντας τον σταθμό ότι ασκεί κυβερνητική προπαγάνδα.