Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση της κεντρικής παρουσιάστριας του ΣΚΑΙ, Σίας Κοσιώνη, σχετικά με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή την ενόχληση του Στέφανου Κασσελάκη για δηλώσεις του Γιώργου Αυτιά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να απέχουν από τα πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Πρόεδρο του κόμματος τους, ως εκ τούτου το πάνελ του ΣΚΑΙ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είχε εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νωρίτερα ο Γιώργος Αυτιάς αρνήθηκε ότι έκανε ομοφοβικά σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ζητώντας να λήξει η παρεξήγηση.

Η Σία Κοσιώνη ήταν ιδιαίτερα καυστική για το νέο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει την έκρηξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ίδια δεν βρήκε ομοφοβικό το σχόλιο του Γιώργου Αυτιά. Τόνισε δε ότι επιχειρείται πάλι μία αντιπαραγωγική ατζέντα σύγκρουσης του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΚΑΙ και ότι παίζεται μία ομοφοβική κασέτα ως αφήγημα στην πολιτική ζωή του τόπου. Κατέληξε δε ότι ο ΣΚΑΙ δεν δέχεται μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς έχει τεράστια ευαισθησία στα θέματα αυτά και τέτοια ζητήματα δεν προσφέρονται για φθηνά show.

Αναλυτικά το σχόλιο της παρουσιάστριας του ΣΚΑΙ

« Σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ομονόησαν στο να μην βρίσκονται απόψε στο τηλεοπτικό πάνελ του ΣΚΑΙ. Εγώ ομολογώ ότι είδα και ξαναείδα δέκα και δεκαπέντε φορές το συγκεκριμένο απόσπασμα. Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν το καταλαβαίνω έτσι όπως το κατάλαβε ο κύριος Κασσελάκης το σχόλιο και δεν καταλαβαίνω την έκρηξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ αυτό που βλέπω είναι μία παλιά αντιπαραγωγική ιστορία εμπάργκο, δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει, η οποία επαναλαμβάνεται στον ΣΚΑΙ. Το δεύτερο που βλέπω είναι ότι επιχειρείται ξανά μία ατζέντα σύγκρουσης με το σταθμό μας, την οποία επίσης δεν καταλαβαίνω και τρίτον βλέπω να παίζεται πολύ έντονα μία ομοφοβική κασέτα που επίσης δεν την κατανοώ. Ως εκ τούτου έχω να πω τα εξής:΅Πρώτον ότι ο ΣΚΑΙ, εγώ είμαι 17 χρόνια παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, δεν δεχόμαστε μαθήματα στο συγκεκριμένο θέμα. Έχουμε τεράστια ευαισθησία στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό φαίνεται και από τη δημοσιογραφική μας στάση αλλά και την καθημερινότητά μας μέσα στο σταθμό και δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Δεύτερον, αν κάποιοι έχουν μια ατζέντα σύγκρουσης με τον ΣΚΑΙ, εμείς είμαστε δημοσιογράφοι όχι πολιτικοί για να συγκρουόμαστε σε αυτήν τη βάση, δεν μας αφορά το θέμα και τρίτον, αν μου επιτρέπετε, το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν προσφέρεται για show. Καλά θα κάνουν αυτοί που το υπηρετούν να μην το κάνουν φθηνό. »