Μπορεί οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώθηκαν. Μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέκτησε επιτέλους νέο πρόεδρο που ακούει στο όνομα Στέφανος Κασσελάκης. Ωστόσο, ήδη έχει φανεί πως δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι στην Κουμουνδούρου με το εκλογικό αποτέλεσμα με τις δηλώσεις υπέρ και κατά του Κασσελάκη να βγαίνουν η μία μετά την άλλη και με το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ να θυμίζει αρένα μονομάχων και να εντείνει το ενδεχόμενο της διάσπασης. 

Για παράδειγμα στελέχη της διάσημης «Ομπρέλα», η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που ανησυχεί ότι το κόμμα θα χάσει τα... αριστερά του χαρακτηριστικά με τον νέο του εφοπλιστή-πρόεδρο, ο οποίος, βέβαια, δηλώνει «αριστερός», σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν με επιστολή τους από τους γραμματείς του κόμματος, τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη να συγκληθεί άμεσα η Πολιτική Γραμματεία, ώστε να συζητηθεί η πολιτική γραμμή του κόμματος και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το έκτακτο συνέδριο.

Τι απαντάει η πλευρά Κασσελάκη 

Το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε μία χρονική στιγμή που δεν φαίνεται να είναι τυχαία, καθώς, μόλις χθες, Πέμπτη, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, δήλωσε πως προέχει η συνεδριάση των οργάνων και έπειτα, «θα δούμε».

Σε αυτήν τη δήλωση φαίνεται πως πάτησε και η πλευρά Κασσελάκη για να απαντήσει στο αίτημα των μελών της «Ομπρέλας», καθώς πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως είναι προτεραιότητα του νέου προέδρου η σύγκληση των οργάνων του κόμματος, παραπέμποντας όχι μόνο στη χθεσινή του δήλωση, αλλά και σε χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου σχετικά με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. 

Παρόλα αυτά, μάλλον, η «Ομπρέλα» θα πρέπει να περιμένει, γιατί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η ολοκλήρωση του άμεσου προγράμματος του νέου προέδρου, καθώς οι πηγές από το κόμμα της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως «ως γνωστόν την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει προγραμματίσει και περιοδείες σε πόλεις της Περιφέρειας, ανά την Ελλάδα».

Βάσει, λοιπόν, των παραπάνω «επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει».