Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει βυθιστεί στην εσωστρέφεια και τον διχασμό και όπως φαίνεται δίχως επιστροφή. Τελευταίο επεισόδιο η ανακοίνωση ομάδας στελεχών του κόμματος κατά του Στέφανου Κασσελάκη με ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο έκπτωτος πρόεδρος μελετά σενάρια για δικό του κόμμα, εφόσον δεν μπορέσει να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έχει προχωρήσει σε ιδιαίτερα ακριβές επιλογές, με την ενοικίαση μεγάλων γραφείων.

Συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη για εξαΰλωση του κόμματος και κατήφορο που οδηγεί ουσιαστικά σε στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα την ίδια ώρα που προχωρούσε σε άγριες περικοπές στον ΣΥΡΙΖΑ με κλείσιμο των κομματικών μέσων και απολύσεις, τα στελέχη υποστηρίζουν ότι προετοιμάζεται για δικό του κόμμα νοικιάζοντας πανάκριβα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας: «Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιεύματων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το ΣαββατοΚυριακο, συμφωνα με τα οποία ο κ. Κασελακης θέλει να εξαΰλωσει το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1500m2 επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη».

Σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ της ΝΔ


Το πιο σκληρό όλων φυσικά είναι ότι του προσάπτουν ότι υπηρετεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει να αποδυναμώσει περαιτέρω τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία δικού του κόμματος, με αποτέλεσμα να αφήσει χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση την Νέα Δημοκρατία. Αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση: «Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασελακης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας . Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κας και τον κατήφορο που θα φτάσει και στην δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει άλλωστε».

Βέβαια εμείς με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε πού ακριβώς βρίσκει χρήματα για τόσα έξοδα ο Στέφανος Κασσελάκης, την ίδια ώρα που πράγματι έκανε αιματηρές περικοπές στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο έκπτωτος πρόεδρος παρουσίασε ένα θολό πόθεν έσχες ενώ ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διαπλοκή, ώστε να έχει χορηγούς για την καμπάνια του αλλά και το νέο κόμμα. Όπως και να έχει ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξέλεγκτος και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα διάσπαση.