Δεν έχει τέλος η εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την απόφαση να είναι εκτός των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος, φαίνεται πως οι υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου προσπαθούν να πάρουν το αίμα τους πίσω με την ίδια τακτική. Συγκεκριμένα χθες έγινε γνωστό ότι 12 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, παραπέμπουν τον Κώστα Ζαχαριάδη, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Απόστολο Γκλέτσο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επικαλούμενα «ακραίες τοποθετήσεις τους». 

Φυσικά αυτό έφερε την αντίδραση του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος απάντησε σκληρά κατά των συντρόφων από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν περίμενε κάτι άλλο από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να μιλάει για μαύρο χρήμα και κουκούλες στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την παραπομπή του, ωστόσο θεωρεί λογικό την επίθεση εναντίον του, καθώς οι υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου, όπως υποστήριξε, συμπεριφέρονται με ακραίο τρόπο και θέλουν να αλλάξουν τη φυσιογνωμια του κόμματος. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μου έχει έρθει κάποια ειδοποίηση, το έμαθα από τα δημοσιεύματα. Το θεωρώ λογικό κι αναμενόμενο, εδώ και μήνες γίνεται μία μεγάλη μάχη για την πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες εκφάνσεις. (...) Δεν περίμενα και κάτι άλλο από τον κ. Κασσελάκη που έλεγε για μαύρα ταμεία, κουκούλες και σακούλες».

Ο Κασσελάκης θέλει να διχάσει


Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρώην υποψήφιος για την δημαρχία της Αθήνας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι το μόνο που θέλει ο έκπτωτος πρόεδρος είναι να διχάσει το κόμμα. Μάλιστα συνέχισε να ρίχνει τα βέλη του λέγοντας ότι η πλευρά Κασσελάκη θέλει να φουντώσει την εσωκομματική διαμάχη, προφανώς για να εμφανίζεται ως θύμα ο έκπτωτος πρόεδρος ενώ χαρακτήρισε την παραπομπή του ως μια «πολιτική αντιπερισπασμού με στόχο να ρίξει λάδι στη φωτιά και να διχάσει». Τέλος σχολίασε και την ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αναφέροντας ότι όλοι έχουν τις ευθύνες τους, ωστόσο υπενθύμισε ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη έφυγε κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φέρει ξανά το κόμμα σε μια προοπτική κυβερνησιμότητας.