Τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Ήδη από χθες, ο Κώστας Ζαχαριάδης εξαπέλυσε επίθεση στους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, τον κύριο Πέτρο Παππά και τον Ευάγγελο Αντώναρο, οι οποίοι απάντησαν με τη σειρά τους με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του. Ο κύριος Ζαχαριάδης θέλησε να δώσει συνέχεια στη συγκεκριμένη διένεξη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο TALK RADIO και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Κληθείς να σχολιάσει το τι μέλλει γενέσθαι στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Ζαχαριάδης σχολίασε ότι «η ανοιχτή διαδικασία δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως αδυναμία, ή σαν χάος. Δε θα διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ ένας "κανένας". Έχει ευθύνη η κεντρική επιτροπή, τα στελέχη, οι βουλευτές όλοι να προφυλάξουμε τον χώρο. Τι να κάνουμε;». Ακούγεται πάντως κάπως αλαζονικός ο χαρακτηρισμός του Κώστα Ζαχαριάδη, για τον Στέφανο Κασσελάκη, ως ένας «κανένας». Βγάζει ένα ύφος «ξέρεις ποιος είμαι 'γω, ρε;», το οποίο δεν ταιριάζει στο προφίλ του -κατά τα άλλα- συμπαθούς Κώστα. 

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, τι ακριβώς θα κάνουν στην περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, ο κύριος Ζαχαριάδης είπε «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης και δε θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης». Η συγκεκριμένη αναφορά έβγαλε εκτός εαυτού τον δημοσιογράφο, ο οποίος διερωτήθηκε αν έχουν χούντα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το «πώς το λέτε αυτό; Είναι δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς; Εκτός εαυτού με βγάλατε, συγγνώμη δηλαδή».

Ο Αντώναρος να φύγει με τις κλωτσιές

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αποστροφή του Κώστα Ζαχαριάδη, στην οποία είπε ότι «όχι να έρχεται και να μας λέει ότι τα κάνουμε όλα για μισθό και αυτοκίνητο με οδηγό. Δηλαδή -αυτό εντός εισαγωγικών, γιατί εγώ απεχθάνομαι τη βία-, πρέπει να φύγει με τις κλωτσιές. Πρέπει να τον εκπαραθυρώσουμε. Όχι απ' την πόρτα, απ' το παράθυρο πρέπει να τον πετάξουμε». Αφού δεν πρότεινε να τον πετάξουν από κανένα τρένο -παραφράζοντας τον τίτλο της αμερικανικής κωμωδίας του Ντάνι ντε Βίτο-, πάλι καλά να λέμε! Πάντως, έπρεπε να περιμένουν τέτοιες τοποθετήσεις από τον Ευάγγελο Αντώναρο, μιας και είχε δείξει δείγματα (δια-)γραφής, με πολύ περισσότερες εμπρηστικές δηλώσεις, οι οποίες στόχευαν το εσωτερικό του κόμματος, του οποίου ήταν μέλος, παρά την -τότε- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μεγάλο μπράβο οφείλουμε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποδεικνύεται σε εξαιρετικό σκάουτερ!

Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Κώστας Ζαχαριάδης: «Η ανοιχτή διαδικασία δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως αδυναμία, ή σαν χάος. Δε θα διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ ένας "κανένας". Έχει ευθύνη η κεντρική επιτροπή, τα στελέχη, οι βουλευτές όλοι να προφυλάξουμε τον χώρο. Τι να κάνουμε;» 

Τάκης Χατζής: «Βγαίνει ο κύριος Κασσελάκης. Τι θα κάνετε;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης και δεν θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης».

Τάκης Χατζής: «Καλά, τι χούντα έχουμε;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Όχι, δεν έχουμε χούντα -»

Τάκης Χατζής: «Ε, τώρα πώς το λέτε αυτό; Είναι δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς; Εκτός εαυτού με βγάλατε, συγγνώμη δηλαδή».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Συγγνώμη δηλαδή, μπορεί - εγώ χάιρομαι που ήρθαν άνθρωποι, εγώ ήμουν πάντα υπέρ του κόμματος να είναι ανοιχτό, να παίρνει μεγάλες πρωτοβουλίες. Και πάντα είχα χαιρετίσει - και όταν ήρθε ο Αντώναρος, δεν το είχα δει αρνητικά. Αλλά όχι να έρχεται και να μας λέει ότι τα κάνουμε όλα για μισθό και αυτοκίνητο με οδηγό. Δηλαδή -αυτό εντός εισαγωγικών, γιατί εγώ απαιχθάνομαι τη βια-, πρέπει να φύγει με τις κλωτσιές. Πρέπει να τον εκπαραθυρώσουμε. Όχι απ' την πόρτα, απ' το παράθυρο πρέπει να τον πετάξουμε»

Τάκης Χατζής: «Για ποιον λέει; Για τον Αντώναρο»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Τον Αντώναρο».

Τάκης Χατζής: «Εντάξει, μεγάλος άνθρωπος τώρα, μη δείχνετε ηλικιακό ρατσισμό κύριε -»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Θα ήταν αυτά ανεκτά, να πάει κάποιος στη Νέα Δημοκρατία απ' το ΠΑΣΟΚ -που έχουνε πάει μπόλικοι- να τους λένε αυτά;»

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα