Κατά την επίσκεψή του στην Έδεσσα για να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης για την επέτειο απελευθέρωσης από τους Οθωμανούς, ο Στέφανος Κασσελάκης δείπνησε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συνομιλία τους δήλωσε πως ο στόχος του είναι «να φέρει τα μέλη του κόμματος σε κεντρική θέση στην πολιτική διαδικασία».

Ο ίδιος ανέφερε πως λυπάται πολύ για αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν αξίζει ούτε στην ιστορία του ούτε και στους υποστηρικτές του. Σημείωσε πως «το πρώτο βήμα είναι να πιστέψουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα κόμμα, το οποίο θα είναι το πιο ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία με τη σωστή φιλοσοφία, δηλαδή να θέλει να βάλει τη συμμετοχική δημοκρατία στο πολίτευμα στην πράξη και μετά να μπορούμε να επικεντρωθούμε στη ποιότητα ζωής μέσω του κοινωνικού συνόλου και στο περιβάλλον».

Πρόσθεσε πως ένα κόμμα το οποίο «θα εκφράζει αυτά τα δύο και αφουγκράζεται τη βάση του, θα γίνει κυβέρνηση». Κάλεσε μάλιστα τους υποστηρικτές του να τον ακολουθήσουν έως το Συνέδριο και αν δεν γίνει αυτό, μίλησε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών

Μιλώντας για τον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών, τόνισε ότι είναι θεμελιώδεις πυλώνες της κοινωνίας, μεταφέροντας γνώσεις και αξίες στους νέους, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης του εκπαιδευτικού συστήματος, με έμφαση στην καινοτομία, την επαγγελματική εκπαίδευση και τη συνεχή επιμόρφωση των δασκάλων. Πρόσθεσε ότι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών αποτελεί απλή αλλά καθοριστική προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ισχυρής και ενωμένης κοινωνίας.

Λίγο αργότερα, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο Κασσελάκης δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ με την Θεοδώρα (Τζάκρη) στην πανέμορφη Έδεσσα, 112 χρόνια μετά από την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας, να αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες μας και να γινόμαστε μια καλύτερη κοινωνία. Και βλέποντας σήμερα εδώ τα παιδάκια που έκαναν την παρέλαση με τόση υπερηφάνεια, πραγματικά αισθάνομαι και εγώ προσωπικά ένα αίσθημα ευθύνης. Να προσφέρουμε ως μια εναλλακτική, προοδευτική, πατριωτική, σύγχρονη κυβερνητική λύση στον τόπο, για να μπορέσουν να έχουν την πιθανότητα να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Αυτό είναι το βασικό».