Εμφανίστηκε και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να πει τη γνώμη του για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο γνωστός καθηγητής λίγο - πολύ εξέφρασε την προτίμησή του στον Παύλο Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι αποτελεί υποψηφιότητα με πολιτικά χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της ηγεσίας: «Πρέπει να συζητήσει τα πολιτικά. Εκεί θα κριθούν και οι όποιες υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί. Έχουν πολιτικό φορτίο, έχουν προγραμματικό φορτίο;» και πρόσθεσε «είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, ο Παύλος Πολάκης έχει θέσει τα πιο σοβαρά, προγραμματικά».

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε ότι ακόμη στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο από... μακριά καθώς δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των οργάνων. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κόμμα του 3% ή του 5%, ωστόσο κινδυνεύει να γίνει ένα μικρό κόμμα της αριστεράς, δίχως προοπτική κυβερνησιμότητας, το οποίο θα συμπληρώνει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός ήταν ξεκάθαρος: Δεν πρέπει να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με κάτι ευρύτερο. Ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για τις σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού, καθώς θεωρεί ότι ίσως είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια θεσμική ιδιότητα, είναι πρώην πρωθυπουργός. Προφανώς πρέπει να αποκρυσταλλώσει και ο ίδιος τι θέλει να κάνει τα επόμενα χρόνια, αλλά νομίζω ότι με τα εσωκομματικά δεν έχει κανέναν λόγο να ασχολείται. Δεν μπορεί να εκπέσει στη λογική του να είναι επικεφαλής ή άτυπος ή τυπικός μιας τάσης, ενός χώρου. (...) Από εκεί και πέρα, στην ατζέντα την οποία θέτει, με τον τρόπο που τη θέτει, προφανώς έχω πάρα πολλές επιφυλάξεις, δεδομένου ότι κατά τη γνώμη μου ξαναλέω ότι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα στην Ευρώπη και στην οικονομική πολιτική και στην ευρωπαϊκή πολιτική είναι το πώς θα συγκροτηθούν ανταγωνιστικές πολιτικές απέναντι στο κυρίαρχο πρότυπο».

Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να εκλεγεί διότι δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο

Στην ίδια συνέντευξη του στην στην εκπομπή «Update» του ΕΡΤNews, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα εκλεγεί πρόεδρος διότι δεν μπορεί να συγκροτήσει ούτε πολιτική ομάδα, ούτε πολιτικό σχέδιο καθώς δεν έχει κανένα πολιτικό υπόβαθρο: «δεν πιστεύω ότι μπορεί να εκλεγεί. (...) Δεν θα εκλεγεί διότι έχει μια βασικότατη συστημική αδυναμία. Είναι αδύνατο να συγκροτήσει πολιτικό σχέδιο και πολιτική ομάδα. Είναι λόγω χαρακτήρα… λόγω γνώσεων… λόγω κοινωνικοποίησης στο περιβάλλον της πολιτικής στην Ελλάδα… Δεν είναι μομφή αυτό που λέω. Είναι μια πραγματικότητα». Μάλιστα υποστηρίζει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα μετατρέψει το κόμμα σε ένα απολιτίκ μόρφωμα με λαϊκίστικες αναφορές: «θα είναι ένα τελείως διαφορετικό μόρφωμα, το οποίο δεν θα έχει σχέση ούτε με την Αριστερά, ούτε καν με την Κεντροαριστερά. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, άλλωστε κι ο ίδιος θέλει να αλλάξει και το όνομά του».