Στην αντεπίθεση πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης έπειτα από επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ώρες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αυτήν τη φορά στάθηκαν δημοσιεύματα που τον θέλουν να δημιουργεί δικό του κόμμα, ενώ μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοίκιασε μεγάλα γραφεία σε ακριβή περιοχή του κέντρου για τον σκοπό αυτό. Σε ανάρτησή του στο Χ, ο έκπτωτος πρόεδρος εμμένει στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας γεμάτος αλαζονεία ότι αυτή αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας.

Παράλληλα, επιτίθεται στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον καθαίρεσαν, υποστηρίζοντας ότι οι μόνοι που εξαϋλώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι του κόμματος. Μια ξεκάθαρη μομφή τόσο κατά της ομάδας των 87, όσο και κατά του Νίκου Παππά. Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί επίτευγμα ότι πήρε 15% στις ευρωεκλογές, καθώς ουσιαστικά καταγγέλλει ότι τα υπόλοιπα στελέχη έκαναν λευκή απεργία και δεν στήριξαν τον προεκλογικό του αγώνα. Τέλος,  αποκαλεί αστειότητες τις διαρροές ότι ψάχνει 15 εκατομμύρια για τη δημιουργία νέου κόμματος ενώ κάνει και πάλι υπαινιγμούς για μαύρο χρήμα. 

Ακολουθεί η ανάρτησή του: 

«Επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα καθόλου αθώα, δηλώνω ξεκάθαρα:

-Να «εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5%» δεν θα μπορούσα και να ήθελα, το κάνουν με τεράστια επιτυχία οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει το τιμόνι του κόμματος, έχοντας αναλάβει αυτή την εργολαβία.

Με δύο διασπάσεις και «λευκή απεργία», ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15% στις ευρωεκλογές.

-Αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα, το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου. Όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω.

-Τα περί 15 εκατομμυρίων που χρειάζονται για νέο κόμμα και δήθεν «θα τα βρω» είναι αστειότητες, όταν μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κηρύξει πόλεμο με τη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα για το μαύρο χρήμα στην πολιτική».