Αντιγράφω βαθύ προβληματισμό από Γιώργο Κύρτσο: «Το τελευταίο “επίτευγμα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γιορτινό τραπέζι χωρίς αρνί λόγω πανώλης. Αφού έστειλε... πίσω στα χωριά τους όσους δεν αντέχουν το κόστος των διακοπών στα νησιά, παρεμβαίνει και στη δίαιτά τους. Κυβέρνηση “αρίστων” για επιθεώρηση». Ομολογώ, αγνοούσα ότι σε κάποιο μέρος της Ελλάδας σουβλίζουν αρνιά τον Δεκαπενταύγουστο, τα οποία φέτος θα τους τα στερήσει η πανώλη που έσπειρε ανά την επικράτεια η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αγνοούσα επίσης ότι υπάρχει τόσο μεγάλο ζήτημα κατανόησης λεγομένων σε απλά ελληνικά. 

Απλούστατο 

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι οι σύντροφοι κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη για την ακρίβεια στα νησιά και το δικαίωμα στη θερινή ανάπαυλα. Αφού τόνισε πως « οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα», στη συνέχεια ανέφερε πως «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση (για την ακρίβεια στα νησιά). Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα (ακρίβειας) και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις». Τόσο απλά, τόσο κατανοητά. 

Διεθνής… αμνησία 

Αυτό που συμβαίνει στο Μπανγκλαντές είναι η απόλυτη φρίκη: Ισλαμιστές λιντσάρουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά της ινδουιστικής μειονότητας, τους βιάζουν και τους δολοφονούν με τρόπους που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Το έχω γράψει πολλές φορές: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Είναι ψυχιατρική πάθηση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδύνατο να ενσωματωθούν στον πολιτισμό. Στον οποιονδήποτε πολιτισμό – όχι απαραίτητα στον δυτικό. Αδυνατούν να αντιληφθούν ακόμα και βασικά στοιχεία της ανθρώπινης εξέλιξης. Όποιος αντέχει, μπορεί να αναζητήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο της κτηνωδίας που διαπράττει ο ισλαμοφασισμός. Είναι ακριβώς ο ίδιος ισλαμοφασισμός που υποστηρίζουν οι μυαλοσακατεμένοι μπουρδολόγοι δικαιωματιστές. Και μια απορία: Η πάντα λαλίστατη ΜΚΟ με την επωνυμία «Διεθνής Αμνηστία» για ποιο λόγο σιωπά μπροστά σε αυτή τη βαρβαρότητα; Δεν εξυπηρετεί το αφήγημα του λαθροεποικισμού; 

Από παλιά έτσι ήταν 

Στις διαβόητες δίκες της Μόσχας, ο Αντρέι Βισίνσκι, εκτελών χρέη γενικού εισαγγέλεα, τόνιζε στον Μπουχάριν ότι «δεν με ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η ομολογία σου ότι είσαι προδότης», όταν ο κατηγορούμενος ως «προδότης των ιδανικών του σταλινικού καθεστώτος» προέβαλε τις τελευταίες αντιστάσεις πριν την ψυχική του κατάρρευση, που τον οδήγησε στην ταύτισή του με τους διώκτες του και εντέλει στην καθ’ υπαγόρευση ομολογία. Η ελληνική Αριστερά παραμένει σταλινική – ακόμα και επί εποχής lifestyle Κασσελάκη. Φάνηκε περίτρανα με την υπόθεση των υποκλοπών: Η διάταξη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές απερρίφθη από την Αριστερά χωρίς να αντικρουσθεί στα πραγματικά περιστατικά της. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν εγέρθησαν επιχειρήματα για την ορθότητά της, δηλαδή για νομικούς ή ουσιαστικούς λόγους, αλλά για ιδεολογικούς: επειδή θεωρούν αδιανόητη την αναζήτηση της αλήθειας όταν αυτή δεν εξυπηρετεί την κομματική ιδεοληψία. 

Δεν πείθει κανέναν 

Με νέα μεταμεσονύκτια ανάρτησή του, ο πρόεδρος Στέφανος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα της περιοδείας του Αδώνιδος Γεωργιάδη στα Δωδεκάνησα: «Ιούνιος 2023. Μάιος 2024. Πήγα δύο συνεχόμενες χρονιές περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου και είδα από κοντά τα τεράστια προβλήματα του ΕΣΥ, την εγκατάλειψη, την έλλειψη υποδομών, την υποστελέχωση, την υπερπροσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών που παλεύουν μόνοι, χωρίς κράτος. Ο Αδωνις Γεωργιάδης νόμιζε ότι θα πάει στα Δωδεκάνησα για πρωινό σόου (“Χρήστο, γράφε”) στα νοσοκομεία και μετά ηλιοθεραπεία. Δεν ήξερε την οργή που υπάρχει. Το ναυτικό Βατερλώ που ζει καθημερινά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του. Είναι όλο δικό του». Στην εν λόγω ανάρτηση έλαβε μια απρόσμενη απάντηση από τον Νίκο Σαραντάκο, τέως υποστηρικτή του κόμματος: «Κύριε Κασσελάκη, όσα σωστά λέτε για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ και τις ευθύνες της κυβέρνησης ακούγονται ανειλικρινή εξαιτίας της αισχρής συμπεριφοράς που δείξατε στους εργαζομένους της “Αυγής”, που τους αφήσατε απλήρωτους και φύγατε για διακοπές. Κανείς δεν σας πιστεύει». Οι πολυήμερες διακοπές του προέδρου σε Μύκονο, Δήλο και Ρηνεία έχουν προκαλέσει ποίκιλα σχόλια εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τέως διευθυντής της «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, επανήλθε με νέα ανάρτηση, συνοδευόμενη από φωτογραφία του προέδρου μετά συζύγου και σκύλου (από το περιοδικό «ΟΚ»), αναφέροντας ότι «οι εμπαιγμοί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζονται, παράνομα δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ο μισθός του Ιουλίου ούτε και το επίδομα αδείας», καταλήγοντας: «Οι εργαζόμενοι της “Αυγής” δεν κάνουν διακοπές, απεργούν».