Λύση στο θέμα κλιματισμού των Εξωτερικών Ιατρείων του ΑΧΕΠΑ, που έλαβε δημοσιότητα ύστερα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, έδωσε σχεδόν ακαριαία ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρενέβη και με ανάρτησή του γνωστοποίησε τα ακόλουθα: «...Τα πραγματικά δεδομένα για το προ μηνός περιστατικό μίας βλάβης, που αποκαταστάθηκε σε 24 ώρες, είναι τα εξής: Οχι μόνον έχει ήδη αποκατασταθεί η βλάβη, αλλά έχει γίνει και διαγωνισμός για την πλήρη αλλαγή μίας κεντρικής ψυκτικής μονάδας –που έχει να αλλάξει από το 1985– και θα λειτουργήσει η καινούργια την 1η Νοεμβρίου του 2024!». 

Καυστικός 

Ο πρώην διευθυντής της «Αυγής» Αγγελος Τσέκερης παρενέβη με ανάρτησή του: «...Δεν νομίζω ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της “Αυγής” και του “Κόκκινου” ζήτησαν λεφτόδεντρα. Να ξέρουν αν θα έχουν δουλειά τον επόμενο μήνα ζήτησαν και αν θα πληρώνονται. Ο Κασσελάκης και η Πολιτική Γραμματεία δεσμεύτηκαν για αυτό στο κάτω κάτω. Αλλά κανείς δεν σηκώνει πλέον τα τηλέφωνα. Τα σηκώνουν μόνο στον αντίπαλο όταν τους τρολάρει “πώς περνάτε στις διακοπές σας με τον κόσμο απλήρωτο”. Για να προσθέσει λίγο αργότερα δηκτικά: “Ρηχή η πισίνα, ναι. Αλλά είδαμε και τίποτα βαθύτερο;”». 

Με κάθε επισημότητα 

«Περιμένω από την ελληνική Πολιτεία, το συντεταγμένο κράτος, την περιφέρεια και την Πολεοδομία, σεβόμενος κάθε δημοσιογραφική θέση - έρευνα, όσο και αν μπορεί να διέπεται από καχυποψία στρατευμένης ή στοχευμένης επίθεσης, να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες ούτε εμείς ούτε το “Πρώτο Θέμα” είμαστε σε θέση να δώσουμε. Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν συντεταγμένες διοικητικές δομές, οι οποίες θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε θα σχολιάσω ότι θέλετε. Αν εσείς έχετε μια απάντηση απο την πολεοδομία ή τις αρμόδιες αρχές, με χαρά να την ακούσω», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, για το θέμα της πισίνας του πρoέδρου Στέφανου. Πάντως, ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει κάνει και ο ίδιος αυτοψία στην πισίνα, αφού ήταν στο εκδρομικό γκρουπ των βουλευτών που μετέβησαν στην οικία Κασσελάκη τον περασμένο Ιανουάριο… 

Ολική κριτική 

Η Ομάδα Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, τη Δευτέρα (ώρα 09.59’), διακίνησε στα μέλη της, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανυπόγραφο και άνευ ημερομηνίας τρισέλιδο κείμενο το οποίο επιγράφεται «Κείμενο συμβολής Συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κηφισιάς για το εκλογικό αποτέλεσμα». Το κείμενο ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος, στον οποίο καταλογίζει υπερβολή και υπερίσχυση του lifestyle έναντι των πολιτικών θέσεων. Μάλιστα, στο κείμενο γίνεται λόγος και για το ταξίδι του προέδρου στις ΗΠΑ και επικριτικά αναφέρεται: «Μετά τις εκλογές, η επιλογή του προέδρου να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να ασκεί πολιτική από απόσταση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είχε θετικό αντίκτυπο». Επίσης, το κείμενο στηλιτεύει και τις δηλώσεις του προέδρου για τα «μαύρα ταμεία», τη στάση του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την οικονομική κατάσταση της «Αυγής». 

Το φως το αληθινόν 

Ο γνωστός αριστερός συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς έδωσε συνέντευξη στον Δημήτρη Δανίκα και στο «Πρώτο Θέμα». Αν και εκκίνησε ως βαθιά αναρχικός, άθεος και αντιεξουσιαστής –μάλιστα διετέλεσε μάρτυρας υπεράσπισης του «εγκέφαλου» της «17 Νοέμβρη»–, πλέον υπέστη μια πρωτόγνωρη μετάλλαξη και δηλώνει ένθερμος πιστός της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Ελευθέριου Βενιζέλου, ακόμα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μιλώντας για την παρακμή της Αριστεράς, τονίζει ότι «έμενε το περιβόητο mail Χαρδούβελη του 1 δισεκατομμυρίου και είχαμε κλείσει με τα Μνημόνια, ήδη το ’14 η Ελλάδα είχε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και ο ΣΥΡΙΖΑ μάς ξαναβάζει για να έχει την εξουσία. Ανθρωποι ανίκανοι να έχουν την εξουσία μάς ξαναβάζουν στα Μνημόνια, ξεπουλάνε όλη την εθνική περιουσία και μας οδηγούν στην καταστροφή. Αυτό που προκάλεσε την καταστροφή είναι η Αριστερά και η ιδεολογία της (...). Το απόλυτο ξεχείλωμα. Ολο αυτό οδήγησε στην ανάγκη ανασυγκρότησης της χώρας, που έρχεται από τα δεξιά, και την αναλαμβάνει ο Μητσοτάκης». Ως προς τους τελευταίους πρωθυπουργούς της χώρας, τονίζει: «Οι μοιραίοι άνθρωποι για μένα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Μητσοτάκης, που δεν συμφωνώ μαζί του ιδεολογικά γιατί θεωρώ ότι έχει αρκετά νεοφιλελεύθερες απόψεις, επιτέλεσε ένα βήμα νοικοκυρέματος πολύ σημαντικό. Είχε μια σωστή στάση και στην αντιμετώπιση της Τουρκίας στον Εβρο και στο Ανατολικό Αιγαίο και στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αρα λειτούργησε θετικά, όμως δεν διαθέτει όραμα για τη χώρα, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίση τέλους».