Σημαντική μερίδα δημοσιογράφων, πολιτικών της Aκροδεξιάς και της αριστερής (ή, έστω, κατ’ όνομα αριστερής) πτέρυγας του Κοινοβουλίου, καθώς και τεράστια μερίδα όσων ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γοητεύονται από τη συνωμοσιολογία. Πολλοί μάλιστα την έχουν αναγάγει σε τρόπο ζωής και άσκησης πολιτικής.

Θα αναφέρω ένα τραγελαφικό συμβάν που έλαβε χώρα στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ενώ η έδρα διάβαζε τα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης, διαπίστωσε ότι ένα CD, με περιεχόμενο τις επαφές του τηλεφώνου του δημοσιογράφου, είχε καταστραφεί με συρραπτικό κατά τη διαδικασία της ενσωμάτωσής του στη δικογραφία. Πώς μεταφέρθηκε η είδηση; «Το συγκεκριμένο CD περιέχει σημαντικές συνομιλίες του δημοσιογράφου με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά πρόσωπα και υψηλόβαθμα πρόσωπα της ΕΛ.ΑΣ. και η καταστροφή του δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, τόσο σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και τις σχέσεις των προσώπων αυτών με την Greek Mafia».

Περιττό να σας αναφέρω για τα όσα γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πραγματικότητα, ωστόσο, πόρρω απέχει από το εντός εισαγωγικών κείμενο και την «είδηση» που εντέχνως κατασκευάστηκε και διακινήθηκε. Σε επικοινωνία που είχε το δικαστικό σάιτ «eReportaz» με τον δικηγόρο της οικογένειας Καραϊβάζ, Αντώνη Ξυλουργίδη, επιβεβαίωσε μεν ότι το συγκεκριμένο CD όντως καταστράφηκε κατά τη σύρραψη, ωστόσο το περιεχόμενό του δεν περιέχει καμία συνομιλία με άλλα πρόσωπα – πολιτικά ή μη. Τα ονόματα λοιπόν στα οποία αναφέρθηκε το δικαστήριο δεν έχουν να κάνουν με διαλόγους, αλλά με τον κύκλο επαφών του δημοσιογράφου.