Την ώρα που βοά ο τόπος για την άνευ οικοδομικής άδειας πισίνα (ή γούρνα, ή λούμπα, ή στέρνα, ή δεξαμενή, ή ποδόλουτρο...) του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, δεκαοκτώ βουλευτές του δικού του κόμματος καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή για «εκτεταμένη διαφθορά στις οικοδομικές άδειες» με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Αποστολάκη! Παρά το ότι αφορμή για την ερώτηση προς τους αρμοδίους υπουργούς αποτελεί η τελευταία έκθεση του Ευρωβαρόμετρου, το timing προκαλεί εύλογες απορίες, αφού θα μπορούσε να κατατεθεί μετά τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών στην οικία του προέδρου… 

Κουρεμένοι 

Ερώτηση όμως κατέθεσε και έτερο γκρουπ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου με βάση τα οποία «...το Μέγαρο Μαξίμου έχει έτοιμο προεδρικό διάταγμα με τις προϋποθέσεις για την προμήθεια και χρήση νέου λογισμικού παρακολούθησης για να αναβαθμίσει με αυθάδεια τη διαδικασία παρακολουθήσεων...». Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε λακωνικά, με το υπ’ αριθμ. 174/2.8.2024 έγγραφό του, ότι «δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια σχετικά με τα αναφερόμενα στην εν θέματι κοινοβουλευτική ερώτηση, καθώς δεν του έχει τεθεί προς διεργασία οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα»... 

Εξήγηση δεν δόθηκε 

Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης η... περιβόητη Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα ημερήσιας διάταξης τον διπλό πειθαρχικό έλεγχο του Χρήστου Σπίρτζη. Για το θέμα της επιστολής από 70 μέλη του κόμματος που ζητούσαν τη διαγραφή του για δηλώσεις σε ΜΜΕ, επεβλήθη επίπληξη με το σκεπτικό ο ελεγχόμενος δεν συνεργάστηκε με την Επιτροπή, την ώρα που έβρισκε χρόνο να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις... Ως προς το θέμα του ουσιαστικού ελέγχου της καταγγελίας και τις αιτιάσεις για «ατομική ατζέντα αμφισβητώντας ανοιχτά την επάρκεια του νεοεκλεγέντος προέδρου να επιτύχει τον στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές», αναμένεται να ζητηθεί από τον Χρήστο Σπίρτζη να τοποθετηθεί γραπτώς μέχρι τις 23 Αυγούστου, όπου θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή Δεοντολογίας για να κρίνει την υπόθεση. 

Είναι αλλού 

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, σε νοσοκομείο της Κω και την έντονη on camera συνομιλία που είχε με γιατρό, o πρόεδρος Στέφανος, διακόπτοντας τη θερινή ραστώνη του, ανήρτησε το εξής συγκλονιστικό κείμενο: «Η εικόνα μιλάει από μόνη της (και δεν είναι η πρώτη φορά μπροστά στους “κάφρους” και τα “ανθρωπάκια” που σώζουν ζωές). Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν υπουργός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερθεί ποτέ έτσι σε δημόσιους λειτουργούς ή σε πολίτες, θα φεύγει την ίδια στιγμή». Μιλάμε για πλήρη αποσύνδεση από την πραγματικότητα. Ο ίδιος Στέφανος που δεν μπορεί να διώξει έναν Πολάκη που καθυβρίζει τους πάντες καθημερινά και φτάνει στο σημείο λέει «κοινό λαμόγιο που τα παίρνει» μέχρι και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πουλάει τρέλα ότι θα έδιωχνε υπουργούς! 

Ανευ περιστροφών 

Σε 24ωρη απεργία σήμερα και στάσεις εργασίας το Σαββατοκύριακο προχωρούν οι εργαζόμενοι στον «105,5 Στο Κόκκινο» και στον «91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», σε συνεννόηση με τα αρμόδια σωματεία Τύπου. Σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας συνέλευσης «οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, ανέντιμη και εκβιαστική στάση των υπευθύνων για τον σταθμό, που τον οδηγεί μαθηματικά στη συρρίκνωση και τον μαρασμό». Οπως επισημαίνουν «ενώ εξακολουθεί να καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων μας για τον Ιούλιο και δεν έχουν αποπληρωθεί ως όφειλαν τα επιδόματα θερινής αδείας, βρισκόμαστε να βιώνουμε μια εικόνα πρωτοφανούς εγκατάλειψης και αδιαφορίας για τον σταθμό, που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στα 18 χρόνια λειτουργίας του». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν άνευ περιστροφών την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τη διεύθυνση των μέσων για την τραγική αυτήν κατάσταση, τονίζοντας ότι «σιωπούν ως προς το ζήτημα της καταβολής των μισθών μας και να αρνείται να εισέλθει σε οποιονδήποτε διάλογο με τους/τις εργαζομένους/ες και τα σωματεία τους, προκειμένου να βρεθεί λύση στο δικό του αίτημα για μείωση του κόστους» και «βλέπουν παντού συνωμοσίες εναντίον της και να επιτίθεται από μικροφώνου στους/στις εργαζόμενους/ες και τις εκπομπές του σταθμού. Συμπεριλαμβανομένων μάλιστα όσων απολύει και με σταθερά κακοποιητικό λόγο». Σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντος, οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας τις ώρες που έχει εκπομπές ο διευθυντής του σταθμού Αδάμ Γιαννίκος ώστε να αποφύγουν «τον σταθερά κακοποιητικό αντισυναδελφικό του λόγο»!