Γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει. Και η μόνη περίπτωση να πει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ την αλήθεια είναι η λανθάνουσα γλώσσα του. Πολύ περισσότερο που στην περίπτωση του κ. Κατρούγκαλου δεν έχουμε να κάνουμε καν με λανθάνουσα γλώσσα. Ο κ. Κατρούγκαλος περιέγραψε – και μάλιστα ανέλυσε – γιατί πρέπει να (ξανα)καταστραφούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την επαναφορά του χαρατσιού, δια του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ τους υποχρέωσε να καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ το 20% του εισοδήματός τους.

Ξέσπασε σάλος, αρχικά η κ.Τσαπανίδου κατέβαλε προσπάθεια να μας πει ότι διαστρεβλώθηκαν όσα είπε ο Κατρούγκαλος, ο σάλος συνεχίστηκε και τελικά ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται (χωρίς να… αποσύρεται) από την «εκλογική μάχη», υποστηρίζοντας ότι διατύπωσε προσωπικές απόψεις. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύσσει πως αυτά που είπε ο πρώην υπουργός δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος.

Δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένα στέλεχος πρώτης γραμμής δεν έχει διαβάσει το πρόγραμμα του κόμματός του δυο μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Έτσι κι’ αλλιώς όλοι πια γνωρίζουν πως δεν έχει καμιά σημασία κανένα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τηρήθηκε το 2015, δεν έχουν κανέναν σκοπό να το τηρήσουν και τώρα.

Ένοχο μυστικό ή χάιδεμα αυτιών;

Οπότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Είτε έχουν γίνει μυστικές συζητήσεις σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα που θα ισοφαρίσουν τα ταξίματα - με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην προσφιλή τους μέθοδο της υπερφορολόγησης και ο κ. Κατρούγκαλος να σπεύσει να προδώσει το ένοχο μυστικό, μην αντέχοντας να κρύψει την χαρά του διότι επικράτησαν οι απόψεις του.

Είτε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι χάνουν, αποφάσισαν να περιχαρακώσουν στο ακροατήριό τους, χαϊδεύοντας τα αυτιά τους και ικανοποιώντας τις ιδεοληψίες τους - βάσει των οποίων ακόμη και ο πιο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας, ο πιο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ταυτίζονται με το… Κεφάλαιο και πρέπει να τσακιστούν στη φορολογία.

Κατά βάθος, επρόκειτο για τυχαίο περιστατικό. Αν στη θέση του κ. Κατρούγκαλου βρισκόταν κάποιος από αυτούς που μετά πάθους υποστηρίζουν πως πρέπει να πάμε σε χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας και σε ένα κράτος «θρησκευτικά ουδέτερο», καθώς και να απολυθούν 10.000 ιερείς, τότε θα ξανακούγαμε αυτά που ακούγαμε τον Νοέμβριο του 2018. Όταν, στις 6 του μήνα, ανακοινώνονταν τα σχετικά με άταφο ακόμη τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στη Βόρειο Ήπειρο.

Θα «απελευθέρωναν» 10.000 ιερείς!

Αν δηλαδή έμπαινε ερώτημα περί δημοσίων υπαλλήλων, κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πεταγόταν να πει πως θα τους μείωναν κατά 10.000, αφού η μισθοδοσία των ιερέων να βρισκόταν εκτός κρατικού προϋπολογισμού.

Όλοι θυμόμαστε με ποιον τρόπο έκλειναν τότε το μάτι για διορισμούς στο Δημόσιο. Επ’ αυτού δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Στις 7 Νοεμβρίου 2018, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον τότε υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε πολύ συγκεκριμένα πει:

«Τώρα, σε ό,τι αφορά ειδικά το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων, πράγματι με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Διότι, ξέρετε ότι οι κληρικοί αν και δεν είναι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι, είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, καταμετρώνται στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων. Και ακριβώς, επειδή έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με τους θεσμούς, πριν από τη λήξη του μνημονίου που προβλέπει το ένα προς ένα στο δημόσιο, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, κατά κύριο λόγο για να καλύψουμε κοινωνικές ανάγκες, ανάγκες του κοινωνικού κράτους. Δηλαδή, γιατρούς, εκπαιδευτικούς ή οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες κρίνει η ελληνική κυβέρνηση ότι απαιτείται να καλυφθούν».

Δηλαδή, θα πέταγαν έξω τους παπάδες για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες. Διότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η προσφορά των ιερωμένων δεν είναι… κοινωνική.

Επομένως, αν στον δημόσιο διάλογο γινόταν μια συζήτηση ανάλογη με αυτήν που έγινε στο Blue Sky, μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Γιώργου Κατρούγκαλου και έμπαινε το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδίωκε και πάλι «θρησκευτική ουδετερότητα» του Κράτους, η απάντηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν θετική.

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ «απελευθερώνει» τους ανθρώπους από τα δεσμά τους. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να «απελευθερώνει» τους ελεύθερους επαγγελματίες από το εργασιακό τους αντικείμενο, τους ιερωμένους από τους μισθούς τους, το Κράτος από την δημόσια περιουσία, τους δανειολήπτες από τα δάνειά τους μέσω των Funds που αυτοί έφεραν, τους πολίτες από τα εισοδήματά τους μέσω της βαριάς φορολογίας, της προσωπικής διαφοράς και της κατάργησης του ΕΚΑΣ, τις χήρες και τα ορφανά από τις συντάξεις τους.

Έχει κανείς αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν μεγάλο… απελευθερωτικό αγώνα;

*Υποψήφια Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιογράφος