Η αυλαία τη προεκλογικής περιόδου που πέφτει απόψε το βράδυ, συνοδεύεται από το αποκαλυπτικό φινάλε του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κατάφερε ούτε το διάστημα αυτό να κρύψει την.... αξιοπιστία του. Μια «αξιοπιστία» που αντανακλάται τόσο σε όσα υπόσχεται και πράττει στον δημόσιο λόγο του, όσο και όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του. Το ένα αποτελεί συνέχιση του άλλου και αυτή είναι η μόνη συνέπεια που μπορεί να καταλογίσει κάποιος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόλις προχθές ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποκάλυψε τη σκέψη για επαναφορά της εισφοράς 20% από τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την προοπτική του νέου χτυπήματος στη μεσαία τάξη να τρομάζει και να οργίζει, όπως απέδειξε η αντίδραση ομοσπονδιών στη νέα πιθανή δήμευση του εισοδήματός τους.

Η ομολογία αυτή συνοδεύτηκε από το «άδεισμα» του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποσύρθηκε μεν από την εκλογική μάχη, αλλά το όνομά του θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για το αντίθετο. Πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον εκλεγεί, πιθανόν και να παραμείνει, εφόσον και χρόνος θα έχει περάσει και εύκολο για το κόμμα του είναι να λέει και να ξελέει.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η περίπτωση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος από τη δήθεν αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές. Το φινάλε της παράστασης που στήθηκε τότε, φαίνεται να αποτελεί τον «μπούσουλα» της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεικτική της πολιτικής απάτης που ενέχει τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα διαχρονικά στην πορεία της διαδρομής του.

Άλλωστε, με τον πολακισμό να έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα δεν είναι απίθανο, αρκεί να εξυπηρετεί το.... κόμμα.