Με τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων τα έβαλε ο Π. Πολάκης στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ο αψύς Κρητικός κατήγγειλε τους ανθρώπους στον κλάδο του τουρισμού πως με τις επιστρεπτέες που τους έδωσε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, τις οποίες πολλές φορές έπαιρναν και με ψεύτικα στοιχεία, κατεύθυναν τους υπαλλήλους τους να ψηφίσουν Ν.Δ.

«Το αποτέλεσμα ήταν ένα σοκ, ένα χαστούκι. Αλλά δεν υπάρχουν πράγματα ανεξήγητα στη ζωή» είπε για να αναπτύξει στη συνέχεια τον ισχυρισμό του: «Υποτιμήσαμε την οποία είχε στην εκλογική συμπεριφορά των κοινωνικών στρωμάτων οι επιδοτήσεις, τύπου επιστρεπτέες προκαταβολές, οι οποίες δόθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας. Δεν είναι μόνο ο ξενοδόχος που πήρε επιστρεπτέα προκαταβολή είναι και το προσωπικό του που έβαλε ο ξενοδόχος να ψηφίσει για να έχει μια ευνοϊκή ρύθμιση μετά. Θυμάστε αυτό που βγήκε στην τηλεόραση με το Γεωργιάδη. Αυτό ήταν ένα καθολικό φαινόμενο σε πάρα πολλούς ανθρώπους το οποίο επηρέασε την εκλογική συμπεριφορά. Κάποιοι άνθρωποι πήραν χρήματα στην τέταρτη και πέμπτη επιστρεπτέα με ψεύτικο τρόπο. Έγινε απατεωνιά…»